Blogi

Taikinakulhoansa

Taikinakulhoansa

Hapanjuuriopas on vieläkin huvittunut siitä miten helposti tämä leipoja astui taikinakulhoansaan. Mutta kesyttikö leipoja juuren vai juuri leipojan?

lue lisää
Juurella

Juurella

Hapanjuurileivonta saattoi mullistaa mielijohde- ja pikaleivontaan mieltyneen leipojan leivonta-maailmankatsomuksen vuorokaudessa jokseenkin päälaelleen.

lue lisää
Kaaren takaa

Kaaren takaa

Jos buffatoiminnasta olisi saanut pisteitä, se olisi ollut heitto kaaren takaa ja jos ei sukkana sisään niin onnekkaasti korin reunoja kiertäen. Kolmen pisteen suoritukseen päästiin tiimityöskentelyllä ja pelaamalla joukkueelle. 

lue lisää
Joulun alla

Joulun alla

Kuusirannassa siivotaan jauhopölyt nurkista ja työnnetään vispilät hetkeksi kaapin perälle. Käsi tarttuu taikinakulhon ja kaulimen sijasta puurokauhaan ja saunavihtaan.

lue lisää
Isosisko ja pikkuveli

Isosisko ja pikkuveli

Pertti, Pepe, on 51-vuotias, Marjutin pikkuveli ja työmaa (ja tämä oli kaikella isosiskon rakkaudella sanottu).  Marjut on veljelleen sisar ja omaishoitaja. 

lue lisää
Vesan äidin taatelikakun taika

Vesan äidin taatelikakun taika

En ole koskaan tavannut Vesan äitiä, mutta olen syönyt Vesan äidin taatelikakkua. Sen tekemiseen tarvitaan taikaa, joka syntyy sydämessä ja on leipojan hyppysissä.

lue lisää
Mustikkapiirakan metamorfoosi

Mustikkapiirakan metamorfoosi

Mustikkapiirakan kierrätys sai uuden käänteen, kun piirakka asettui ensin muffinssivuokaan ja kuoriutui seuraavalla kerralla muotista täydellisinä palloina. 

lue lisää
Lähtökuopassa ja kahvipöydässä

Lähtökuopassa ja kahvipöydässä

Lomallelähtökuoppa kasvaa usein ainakin metrin syvyiseksi. Viimeiset päivät töissälähtökuopan pohjalta katsellaan ylhäällä häämöttävän taivaan väriä. Töihin leivottiin juustokakkua ja kummipojalle täytekakkua.

lue lisää
Kakkusesonki

Kakkusesonki

Blogikeittiössä valmistui sesonkiin neljä kakkua. Kahdella kakulla yllätettiin vastavalmistunut eläintenhoitaja ja uunituore sähkö- ja automaatioasentaja.

lue lisää
Rotinoita

Rotinoita

Yousufille riittää ravinnoksi maito, vauvan vanhemmille vietiin rotinoiksi gluteeinittomina lusikkaleipiä, raparperipiirasta ja kanalehtikaalipiirakkaa.

lue lisää
Aamiainen naapurissa

Aamiainen naapurissa

Lomapäivä toukokuun alussa ei mene hukkaan vaikka yöllä käydään pakkasilla ja räntää vihmoo. Ainahan voi nimittäin leipoa – ja mennä naapuriin kakkosaamiaiselle.

lue lisää
Sunnuntairetki

Sunnuntairetki

Luistelun ja mäenlaskun välissä nautittiin retkieväitä. Jauhelihapiirakkaa, all in one-sämpylöitä ja mantelikarpalocookieita kuuman kaakaon kera.

lue lisää
Gunnelin perintö

Gunnelin perintö

Parhailla työpaikoilla on omat legendansa. Tarina herätettin ja jaettiin leipomalla piirakkaa Gunnelilta saadulla dessertpaj-reseptillä.

lue lisää
Pullaa ja pelisääntöjä

Pullaa ja pelisääntöjä

Hyvä syy leipoa -sivusto on kohta kolmen kuukauden ikäinen. Tarinoiden takana on paljon työtä, uuden opettelua ja iloa onnistumisesta, välillä myös epävarmuutta ja epäuskoa kaiken järjellisyydestä. Tässä kohdassa tuli tarpeelliseksi  avata lisää sivuston pelisääntöjä, joista ei jousteta, toisin kuin pullan leivonnassa.

lue lisää
Jouluvaloja

Jouluvaloja

Klaukkalan ilotulitus ei näkynyt pellon laitaan, mutta iloa riitti tuvan täydeltä. Vierailu ilahdutti yhtä paljon niin talon emäntää kuin vieraitakin. Jouluvalot syttyivät silmiin ja sydämiin.

lue lisää

Viimeisimmät kirjoitukset

Arkisto

Facebook

Hyvä syy leipoa
Hyvä syy leipoa
Eilisen synttärisankaria juhlistettiin tänään rennolla britakakulla, jossa oli täytteenä limeraparperikompottia, lemoncurdia, tuoreita kotimaisia mansikoita ja kermavaahtoa. Juomana raikasta mustaherukkasimaa hapanjuurella tehtynä. #britakakku #raparperikompotti #mansikka #mustaherukkasima #hapanjuurisima #hapanjuuri
Hyvä syy leipoa
Hyvä syy leipoa
Ei siitä pääse mihinkään, että pallot ovat in, aina muodissa. Kuivatulla mansikalla ja mansikkaliköörillä maustetut suklaakakkupallerot, olkaa hyvät. Näiden tekoon tarvitset cake pops silikonivuoan. Jos perinteisempi kakun muoto kelpaa, taikinan voi paistaa myös tavallisessa kakkuvuoassa. Hapanjuurella tai ilman.
https://www.hyvasyyleipoa.fi/project/mansikkasuklaakakkupallerot/
Hyvä syy leipoa
Hyvä syy leipoa
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tässä suunnitellaan huomisen leipomuksia perjantain ilta-auringossa. Työviikon nollaus sujuu parhaiten näin, suunnittelemalla. Lauantai: ruoki hapanjuuri heti aamulla, tee leipätaikina, valmista joku kakku. Sulata pakkasesta pizzataikina pallot, koska et jaksanut tehdä viikolla uutta taikinaa. Paista illalla ihanaa hapanjuuripizzaa. Sunnuntai: paista aamulla sämpylöitä ja yksi pyöreä leipä, tee kakku, jos se kaikesta huolimatta jäi eilen valmistamatta. Jos viikonloppuna sataa, tee pari keskeneräistä reseptiä valmiiksi reseptivihkoon. #hyvinsuunniteltuonpuoliksitehty #terassilla #iltaaurinko
Hyvä syy leipoa
Hyvä syy leipoa
Kuusirannassa juhlittiin ylioppilasta❤️. Taas oli hyvä syy leipoa❤️.
Hyvä syy leipoa
Hyvä syy leipoa
Luulen, että raastettuaan limestä kuoren ja puristettuan mehut, joku muukin jynssää keittiön lavuaarin ja hanan puhtaaksi limen jämällä. 🍈 #limetti #lime
Hyvä syy leipoa
Hyvä syy leipoa
Testipäivä. Muistui mieleen, että pari ruokavaliota pitää huomioida juhlissa. Vanha kunnon mustikkapiirakka taipui vegaaniseksi helposti, maito vaihtui kauramaidoksi ja muna hapanjuureksi. Pallomuoto on hauska ja sopii juhliin. (Vinkkinä, vaniljajäätelön kanssa oiva kesäherkku.) Vegaaninen voileipäkakku on tekeytymässä jääkaapissa ja saa huomenna kuorrutuksen päälleen. Tämä voileipäkakku sopii vegaanien lisäksi kantasolusiirron saaneille: kurkku ja päärynä kuorittuna, eikä sisällä tuorejuustoa. Saattaa olla että reseptit näistä tallennetaan blogin reseptivihkoon juhlien jälkeen. Mustikkapiirakan ohjetta voi toki jo käyttää ja soveltaa vegaaniseksi. #yojuhlat #ylioppilasjuhlat #vegaani #vegaaninen #mustikkapiirakkapallot #mustikkapiirakka #voileipäkakku #hapanjuurileivonta