Täytekakun valmistaminen on kuninkuuslaji. Täydellinen onnistuminen on taidosta, onnesta ja tähtien asennosta kiinni.  Blogikeittiössä täytekakun valmistaminen tapahtuu tunteella, puuttuva taito korvataan hyvöllä onnella ja riskien otolla. Hyviksi havaittujen reseptien noudattaminen olisi riskitöntä ja onnistuminen varmempaa, mutta voi, niin paljon tylsempää. 

Työpaikalle leivotut kakut ovat olleet kuitenkin sen verran vakuuttavia, että vastaan tuli haaste, josta ei voinut kieltäytyä. Kysymys syntymäpäiväkakun leipomisesta käynnisti ideoinnin ja muutaman koekakun kautta valmistui Suklaakuningatar.

 

Suklaata lääkekaapissa

Jokseenkin päivänselvää oli, että tähän täytekakkuun tulee maitosuklaata. Maitosuklaa on työyhteisön polttoaine, palkinto ja kiitos. Sitä haetaan kahvihuoneen pöydältä myös lääkkeeksi vösymykseen, vahvistukseksi uuvuttaviin ja kiperiin tilanteisiin sekä vastaukseksi vaikeisiin kysymyksiin. Hätätilan tullen suklaata haetaan henkilökunnan lääkekaapista, siitä parasetamoli-purkin ja laastarin vierestä. Kakun saaja juo aamuteensä suklaan kaavalla varustetusta mukista.

Kakkua varten syntyi oma kreemi, suklaamarenkikreemi. Pehmeä kreemi on helposti levittyvä ja sillä saa hyvän pursotusjäljen. Kreemi jähmettyy jääkaapissa, mutta ei niin kovaksi kuin monet muut kreemit. Maitosuklaata on myös kakun sisöllä yhden täytevälin maitosuklaamoussessa. Kakun voi tehdä myös pelkällä kuningatarmoussella, jota tässä kakussa on kahdessa kerroksessa.

Riskinottoja

Koekakut olivat pienempiä kooltaan eivätkä sisältäneet maitosuklaamoussea. Syntymäpäiväkakun valmistus sisälsi siis kaksi riskitekijää, kaksi mahdollisuutta epäonnistua. Epävarmuus suklaamoussen jämäkkyydestä sai lisäämään mousseen vaniljakreemijauhetta, luultavasti jämäkkyys olisi ollut riittävää ilmankin. Kakun isompi koko, eli kolme täyteväliä ja paksuhkot kakkupohjakerrokset osoittautuivat todelliseksi riskiksi. Alin täytekerros, kuningatarmousse, alkoi pullistella yllä olevien kerrosten painosta. Hieman mietitytti päästää kakku matkaan auton kyydissä. Mitä jos koko kakku “rajöhtaisi” matkan aikana? Ei räjähtänyt, mutta matkan tärinöiden johdosta alimman moussekerroksen kohdalle tuli pari halkeamaa, jotka korjautuivat  kuitenkin lusikalla tasoittamalla.

Kultareunuksia

Blogikeittiön kakut valmistetaan näyttämään siltä miltä maistuvat. Kakun ulkonäkö antaa viitteitä siitä mitä kakku sisältää. Kakun päällä ei ole mansikoita, jos niitö ei ole täytteessäkään. Myös värit kertovat kakun sisällöstä ja mausta. Parasta on, jos kakku kertoo jotain myös henkilöstä tai tilaisuudesta, jota varten kakku on tehty. Tekeillä olleen syntymäpäiväkakun ruusun värin valintaan piti pyytää apua työkavereilta. Kukkakaupan ruusurivistön edessä asia oli kuitenkin selvä, koristeeksi kakkuun valikoitui se vitriinin kaunein ruusu. Vadelmat ja mustikat kakun päällä antavat vihjeen kakun täytteestä, maitosuklaarouhe ja -lastut kakun suklaisesta mausta. Vaaleanpunaiset sokerihelmet ja kultatomu toistavat ruusun sävyjä. Kultatomun sirottelu on kuin taikojen tekemistä. Ripaus sinne, toinen tänne, vadelman päälle, ruusun terälehdille, aavistus pursotuksen reunaan, kultareunus unelmille ja onnen pisaroille.