Maisemakahvilan raparperipiirakka on niittänyt mainetta ja kostuttanut kieliä somessa ja kotikeittiöissä. Katariina Pylsyn omenapiirakkaohjeesta raparperipiirakaksi muokkaama resepti on ottanut paikkansa reseptikansioissa ja blogitiedostoissa. Omasta reseptipinostani löytyy ystävältäni Sarilta noin kymmenen vuotta sitten saatu ohje, joka muistuttaa tätä maineikasta reseptiä. Reseptissä käytetty mittayksikkö desilitrojen sijaan on lasillinen. Muitakin eroavaisuuksia on, mutta uunista ulostuleva leivonnainen vastaa ulkonäöltään maisemakahvilan raparperipiirakkaa. Reseptin hieman vanhahtava mittayksikkö, lasillinen, herätti uteliaisuuden, mistä resepti on peräisin?
Oli kysyttävä asiaa ystävältä, joka oli myös huomannut näiden kahden reseptin yhteneväisyyden ja erot. Selvisi, että resepti oli ystävän tuttavan isoäidin peruja varsinaissuomesta, mahdollisesti Liedosta. Seurasi kutkuttava ajatus, voisiko tässä olla Maisemakahvilan raparperipiirakan äiti, täti tai isomummo? Serkku se nyt ainakin on, yhdennäköisyys on selvä. Mutta kumpi oli ensin, muna vai kana? Sukututkimus ei nyt jatkunut tämän pidemmälle. Lisää sukulaisia tälle herkulliselle piirakalle löytyy taatusti muistakin reseptivihkoista ja blogiarkistoista.

Maisemakahvilan raparperipiirakan ohjeeseen pääset esimerkiksi tästä https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005735257.html.

Omenapiirakka (Maisemakahvilan raparperipiirakan serkku) -reseptiin pääset painikkeen kautta.