Kun lunta on maassa ja puiden oksilla, talven äänet ovat pehmeämmät. Lumen vaimentamien äänien maailma tuo mieleen kesän, jolloin vihreät lehdet ja lämmin pehmeä ruohomatto luovat kesän akustiikkaa. Jalka muistaa pakkasen pureman lumen narskeen kengän alla samoin kuin aamukasteen tai auringon lämmittämän nurmen paljaiden varpaiden alla. Talven keskellä tuntuu kesä, kun kengän alla nariseva lumi tuo saman mielihyvän tunteen kuin pehmeä nurmimatto.

Hedelmätoffeekakun prototyypistä tuli mieleen ja mauksi suuhun porkkanakakku. Sama suutuntuma ja sama mauste, täydellinen makunystyröiden hämäys.

Porkkanaton porkkanakakku?

Kaneli, sama mauste kuin porkkanakakussa, oli luultavasti hämäyksen avain. Huijauksen täydensi kuorrute, joka tuntuu vaikkei maistu, samalta kuin porkkanakakussa. Kaneli on mausteena omenahillossa, joka levitetään levykakun päälle. Seuraavaan kakkuun (kuvissa oleva) tuli enemmän omenahilloa. Makuyhtymä porkkanakakkuun loiveni, kun omenan maku tuli  paremmin esiin.

Hedelmätoffeekakku syntyi muutaman kokeilun kautta ja on tulosta asioista jotka johtivat toisiin. Jos lähtee kelaamaan taaksepäin, kaiken takana ovat mokkapalat. Mokkapaloista tuli muffinsseja, niistä torttu ja lopulta paluu mokkapalan muotoon, eli levykakuksi. Pitkälti sama resepti pohjalla kaikissa, mutta matkan varrella  eri tarkoituksia varten muokattu. 

Hedelmätoffeekakkua pystyy hyvin varioimaan vaihtamalla omenahillon tilalle esimerkiksi mango- tai aprikoosihillon tai sitruunarahkan tilalle appelsiinirahkan. Vaihtamalla myös kuorrutetta puhutaan jo eri kakusta.

Aihetta juhlaan

Hedelmätoffeekakun prototyyppi valmistui juhlistamaan työpaikan tiimin uuden toiminnan onnistunutta aloitusta. Kiireen keskellä ei yhteistä aikaa hetken pysähtymiseen löytynyt ennen kuin työpäivä oli jo viittä vaille loppu. Talven hämärä oli laskeutumassa, kun työpaikalta poistuttiin kohti kotia kakun murusia suupielessä, jalan alla pakkaslumen narina.