Myssy-kissa tarkkaili ensin tilannetta makuuhuoneen puolelta. Kissan viisaus silmissään, päätti lopulta tulla seuraan ja tutuksi, tutustua vierailulle tulleisiin tarinankertojaan, Mandy:n tyttöihin ja Brother Christmasiin.

Ennen vierailua blogikeittiössä valmistui Myssyn emännälle viemisiksi konstailemattomia leivonnaisia: vaniljaista marjapiirakkaa ja hiljaisia sämpylöitä.

 

Konstailematonta

Tavallisen päivän pieniksi iloiksi, iltapäiväkahville ja iltateelle, sopivat marjapiirakka ja sämpylät. Valmistus ei voisi olla huolettomampaa. Piirakkaa varten sekoitetaan pohjan ainekset lusikalla ja ripotellaan marjat vuokaan taikinan päälle. Marjojen päälle valutellaan vaniljainen jogurttiseos. Hiljaisten sämpylöiden taikina tehdään sekin tietenkin ilman koneita, sekoittamalla puuhaarukalla. Kohotus tapahtuu kylmäkohotuksena jääkaapissa ”yön yli -sämpylöiden” tapaan, tosin tässä tapauksessa kohotus tapahtui työpäivän yli. Sämpylät ja piirakat valmistuivat sopivasti koriin mukaan pakattaviksi ja vierailulle vietäviksi.

 

Hyvää ja kaunista

Kun on paljon nähnyt ja elämän rosoista puolta kokenut, on kannettavana asioita, jotka täyttävät sydämen ja pään. Puhuessa lasti ehkä hieman hetkeksi kevenee, tekee tilaa hymylle. Vierailusta tulee kohtaaminen, kun keskittyy siihen, mikä on ihmiselle tärkeää.

Kehräävän ystävän öinen nukkumapaikka on emäntänsä päällä, siinä yhdessä on molempien hyvä olla, lämmintä ja turvallista. Aina ei ole ollut näin, oli elämä ennen ja on elämä nyt. Hyvät ovat nyt toisilleen, emäntä ja kissa. Onnen avaimet ovat joskus kissan tassuissa. 

Viemisistä tyhjentyneet korit eivät lähtiessä olleet tyhjät, vaan täynnä näkymätöntä hyvää, joka kasvaa annettaessa ja palautuu antajalleen uudelleen jaettavaksi. Tavallisen päivän hyvää ja kaunista.

Kuten joka ilta, viisas Myssy-kissa asettuu taas nukkumaan paikalleen, lähelle emäntänsä sydäntä.

 

Vaniljaisen marjapiirakan ja hiljaisten sämpylöiden ohjeet blogin reseptivihkossa. Linkit rsepteihin kuvien alapuolella.