Blogin valmistumisen häämöttäessä vielä edessäpäin, iti ajatus blogin nimikkotäytekakusta. Syy tämän kakun leipomiseen käveli heinäkuun viimeisenä päivänä etupihalta terassille läppäri kainalossaan. Kun tiinet astui kuvaan, blogin rakennustyöt saivat vauhtia osaavissa käsissä. Huolimatta siitä, että yksi puhui insinööriä ja toinen selittelevää “mustatuntuu-swahilia”, sivut valmistuivat.  Pari viikkoa sitten oli jo aika viettää blogin avajaisia.
Blogin nimikkotäytekakkuun, Hyvä syy leipoa –kakkuun, valikoitui makuyhdistelmä vadelmaa, mustaherukkaa, vaniljaa, valkosuklaata ja kinuskia. Tässä kakussa ei säästellä mauissa, eikä kaloreissa, kakun koossa kylläkin. Kahden munan voisokerikakkupohja, yksi täyteväli, runsas kuorrutus. Mustaherukka ja vadelma liittoutuivat hillokkeeksi. Valkosuklaa maustaa raasteena vaniljamoussea, kinuski on piilotettuna kuorrutteeseen. Kakkua koristaa luonnollisesti blogin logo. Nimikkokakku on vähän niin kuin blogi itse, pieni mutta täyttä tavaraa.. yhdistelmä leikkisyyttä ja iloa, lempeitä ja vahvoja makuja.
Näiden sivujen rakennusprojekti on loppukatselmusta ja blogin pitäjän kouluttamista myöten valmis, pieniä korjailuja ja lisäyksiä on vielä tehty avajaisten jälkeen. Hyvä syy leipoa –blogin ja Marikan aamuteen puolesta kiitos hyvästä työstä tiinetin Tuomolle, joka sai kotiin vietäväksi kuvissa esiintyvän Hyvä syy leipoa -täytekakun.

0 kommenttia