Sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ricoh-koripalloturnauksen alkuun on reilu viikko aikaa. PuHu Junioreiden joukkueiden pelaajien vanhemmat valmistautuvat huolehtimaan pelipaikkojen käytännön järjestelyistä ja buffeteista.

Jokavuotinen tapahtuma on voimainponnistus ja näytön paikka, onnistunut tapahtuma on osoitus seuran ja joukkueiden, etenkin vanhempien hyvästä hengestä ja yhteisöllisyydestä. 

 

Talkootyötä

Turnaus ei olisi kuitenkaan mitään ilman juniorikoripalloilijoita, joukkueita, jotka tänäkin vuonna osallistuvat turnaukseen. Osallistujien määrä, yli 290 joukkuetta ja noin 3000 juniorikoripalloilijaa, kertoo sen, että tapahtuma on aiempina vuosina ollut onnistunut. Onnistunut tapahtuma ei synny itsestään, tänäkin vuonna tarvitaan lukematon määrä talkootyötunteja, omistautumista ja yhdessä tekemistä.

3000 juniorikoripalloilijaa tuo mukanaan tapahtumaan tukijoukkonsa. Äidit, isät, sisarukset ja isovanhemmat täyttävät turnausviikonlopun aikana pelikenttien seinänvierustat ja katsomot. Viikonlopun mittaisessa tapahtumassa turnauskestävyys voi yhdellä jos toisellakin olla koetuksella. Onneksi on buffa, josta saa  kahvia ja syötävää.

Pellillinen mokkapaloja

Helppous ja nopeus ovat valtteja buffaleivonnassa. Pellillinen ehdotonta buffapöytien suosikkia mokkapaloja on helppo tehdä ja kuljettaa. Jos perinteiset mokkapalat sattuisivat kyllästyttämään, ne taipuvat myös muffinsseiksi, kakuksi tai kerrosmokkapaloiksi. Erilaiset versiot kuorrutuksesta ja koristelusta lisäävät mokkapalojen muuntelumahdollisuuksia. Tämän blogin reseptivihkosta löytyy ohjeet mokkapalamuffinsseihin ja kerrosmokkapaloihin

Erilaisia muita makeita ja suolaisia piirakoita voi myös leipoa pellillisiksi. Blogin resepteistä kerrosmokkapalojen lisäksi pellille leivotaan esimerkiksi pehmeä omenapiirakka sekä paras ja nopsa mustikkapiirakka. Suolaisista piirakoista esimerkiksi reseptikokonaisuus Buffetti ála MuKin äidit sisältää kinkkupiirakan ja välimeren piirakan ohjeet, joista voi valmistaa joko pellillisen tai kaksi pienempää piirakkaa. 

Puffinssit

Muffinssit – tai PuHu Junioreiden nimikkoleivonnaiset eli puffinssit, ovat käteviä buffapöydässä, niitä on helppo syödä myös ilman lautasta. Loppusyksystä lanseerattu puffinssi sai kolme makuvaihtoehtoa, Banana Layup, Träppi eli appelsiiiniansa ja Irtopallo. Blogikeittiössä otettiin vastaan haaste valmistaa myös vähemmän makea, terveellisempi puffinssi. Tämä puffinssi sai nimekseen Valmentajan valinta. Valmentajan valinta on välipalamuffinssi, joka sisältää gluteenitonta tuorepuuroa. Lisättyä sokeria on vain  2 tl vaniljasokeria koko taikinassa, yhtä muffinssia kohti se tekee noin 1/7 tl vaniljasokeria. Tämän puffinssin makeus tuleekin banaanista ja hedelmäsoseesta. Proteiinin lähteenä on maito, jogurtti ja kanamuna. Puffinssin koristelu tuotti hieman päänvaivaa. Lopulta kokeilujen jälkeen syntyi pursotettava banaanikreemi, jossa  ei ole lainkaan lisättyä sokeria. Lahjomaton makutuomari (koripallojuniori) hyväksyi välipalamuffinssin ja sen kuorrutteen.

Turnausbuffan valikoimaa miettiessä herää ehkä ajatus myös muiden ruokavalioiden huomioimisesta. Puffinssista kuin puffinssista tulee gluteeniton ja laktoositon käyttämällä gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita. Vegaaninen puffinssi vaatii hieman reseptin muokkausta. Periaatteessa mikä tahansa puffinsseista on mahdollista valmistaa vegaanisena tuotteita vaihtamalla, maitotuotteet vastaaviin vegaanisiin, rasva rypsiöljyyn ja kananmunan korvaaminen tai jättäminen pois. Etenkin Banana Layup soveltuu helposti vegaaniseen leivontaan. Vegaanisessa leivonnassa kun kananmuna voidaan korvata juuri banaanilla. Kuorrutetta tehdessä on syytä muistaa että vaniljakreemijauhe sisältää maitoproteiinia, se ei siis sovi vegaaniseen tai maidottomaan leivontaan. Alkuperäisen Banana Layupin kuorrute sisältää mansikkatomusokeria, jonka punainen väri tulee karmiinista, joka on eläinperäistä. Mansikkatomusokerin voi korvata mansikka-aromilla ja vegaanisella tomuvärillä.

PuHun A-poikien buffa

PuHun A-poikien turnausbuffan suunnittelu aloitettiin joulukuun alkupuolella muistelemalla aiempia turnausbuffetteja, miettimällä tulevan buffan tarjontaa ja lähettämällä sponsoritukipyyntöjä. Buffassa tarjoillaankin Pauligin kahvia, Arlan kahvimaitoa ja muita maitotuotteita sekä Finn Springin juomia. Leivonnaiset leivotaan Helsingin Myllyn Myllärin-tuotesarjan jauhotuotteilla.

A-poikien buffasta Ricoh-turnauksessa tulee löytymään syötävää laktoosittomille, gluteenittomille, maidottomille, vegaaneille ja lisättyä sokeria välttäville. Blogikeittiössä leivotaan A-poikien buffaan ainakin pehmeää omenapiirakkaa laktoosittomana, puffinsseista Valmentajan valinta gluteenittomana ja laktoosittomana, vegaaninen ja gluteeniton Banana Layup ja Irtopallo gluteenittomana ja laktoosittomana.

Ennen kuin turnauksen ensimmäinen aloituspallo nousee ilmaan tai kahvikupillinen on myyty, on vielä jaettava tehtävät ja työvuorot, askarreltava PuHu-coctailtikkuja, suunniteltava järjestettävä buffan jätteiden lajittelu ja keräys, leivottava jauhot pöllyten, haettava ja roudattava tarvikkeita, puhdistettava termarit ja kahvinkeittimet. Jokaiselle halukkaalle löytyy tehtävää ja jokainen työpanos on merkittävä. 

A-poikien joukkueen buffalle perustettiin oma Instagram-tili (@puhunapoikienbuffa), jota seuraamalla voi pysytellä ajan tasalla  joukkueen kotipelien ja Ricoh-turnauksen buffatarjonnasta ja tunnelmista.

Tekstissä mainittuihin resepteihin kuvien jälkeisillä painikkeilla.

Alla olevissa kuvissa: mokkapalamuffinssit, kerrosmokkapalat, pehmeä omenapiirakka, paras ja nopsa mustikkapiirakka, välimeren piirakka, valmentajan valinta ja vegaaninen Banana Layup.

0 kommenttia