Tammikuussa kevennetään, leivotaan kevyttä ja raikasta, syödään terveellisesti ja jumpataan vatsalihaksia uuteen uskoon. Tähän yhtälöön eivät varsinaisesti sovi mokkapalat eikä kakut. Sen sijaan  mokkapalakakku käy mainiosti jumissa olevan inspiraation herättelemiseen ja leivontalihasten lämmittelyyn. 

Blogikoira suoritti ensimmäisen tehtävänsä. Esiarvonnan jälkeen koira valitsi onnellisen mokkapalakakun voittajan kymenen arvontaan osallistuneen joukosta. Arvotun kakun lisäksi yksi kakku lähti Uuteen Lastensairaalaan.

 

Mokkapalakakkujumppa

80-luvun köksäntunnin mokkapalaresepti jumpattiin syksyllä mokkapalamuffinsseiksi. Samalla reseptillä valmistui nyt mokkapalakakku. Taikinaa riitti sekä torttuvuokaan että pieneen kakkuvuokaan. Varhainen leipomisajankohta perheen nukkuessa motivoi tällä kertaa kokeilemaan saman kakun valmistusta myös ilman sähkövatkainta. Kuorrutuksen teossa sähkövatkainta edelleen tarvitaan, mutta kakku valmistuu oivallisesti myös vain aineet sekoittamalla. Kuiviin aineisiin yhdistetään munat, maito ja sulatettu rasva lusikalla tai kauhalla sekoittamalla. Taikinan tilavuus jää aavistuksen pienemmäksi kuin sähkövatkaimella sekoitettuna, mutta näinkin taikina riittää sekä torttuvuokaan että pieneen kakkuvuokaan. Voideltujen vuokien pintaan tuli nyt osaan kookoshiutaleita, osaan vehnäjauhoja. Kuorrutteen määrä riitti kahteen isoon ja kahteen pieneen kakkuun. Jos siis on aikeissa valmistaa taikinaa vain yksi erä, kuorrutteen määrän voi puolittaa. Tällä kertaa tuli testattua myös kuorrutteen käyttäminen jääkaappisäilytyksen jälkeen. Yön yli jääkaapissa pursotuspussissa säilytetty kuorrute kannattaa ottaa hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Liian jähmeää kuorrutetta ei saa pursotettua. Kuorrutteen väri muuttui tummemmaksi notkistuessaan huoneenlämmössä. Seuraavaan kertaan jää kokeiltavaksi jääkaapissa olleen kuorrutteen notkistus sähkövatkaimella.

Arvonta

Mokkapalakakkujumpan seurauksena jääkaapissa oli neljä mokkapalakakkua, kaksi pientää ja kaksi isoa. Ahdistava farkun vyötärö ratkaisi asian, jaettu kakku on vähemmän omalle vyötärölle. Facebook-sivulla järjestetyn kakkuarvonnan virallisena onnettarena toimi blogikoira Jakke. Matemaattisen esiarvonnan jälkeen kymmenen nimeä kirjoitettiin paperilapulle ja asetettiin lattialle riviin. Jokaisen nimen päälle asetettiin herkkupala. Ensimmäisenä syöty herkkupala osoitti arvonnan voittajan. 

Toista, kauneusvirheistä kakkua ei pitänyt arpoa eikä antaa. Toisin kävi. Kakku lähti Uuteen Lastensairaalaan Taika-osastolle yövuorossa oleville hoitajille.

 

Kuvien jälkeen linkki mokkapalamuffinssien reseptiin.