Kevään tulon huomaa siitä, että raikkaat juustokakut tulevat ruokalehtien kansiin ja kahvipöytiin. Kevään merkki on myös renkaanvaihtorumba pihoilla ja autopajoilla. Kotitiellä, naapurin autotallin kulmilla, järjestettiin perinteinen renkaidenvaihtopäivä. Äijäpäiväksi nimetty sosiaalinen tapahtuma kokosi pihalle myös niiden äijien lisäksi muutaman nais- ja lapsihenkilön.

Buffaa oli aamuvuorossa pitämässä reipas Sara, jota ei kevään kolea sää säikäyttänyt. Buffapöytään kiikutettiin blogikeittiösstä sitruunamango-kakku. Kaikki buffatuotto päätyi taskurahoiksi aamu- ja päivävuoron myyjille.

Renkaiden vaihdon, palmusunnuntain ja vaalipäivän juhlistamiseksi järjestettiin blogin Fb-sivulla pieni kakkuarvonta, jossa blogikoira Jakke toimi toisen kerran virassaan onnettarena.

Rumba

Renkaanvaihtorumbaa voi hyvin verrata samaan musiikkilajiin. Se on” hitaahkon intensiivistä ja maalailee näennäisen rauhallista tunnelmaa, jonka pinnan alla kuitenkin kuohuu”. Kun äijät pureutuvat renkaanvaihdon ihmeelliseen maailmaan kaikkine elekielineen ja askelmerkkeineen, se sujuu kuin tanssi. Tiedä häntä, ketä siinä kosiskellaan, onko kyse vain miehen suhteesta automobiiliin, vai onko auto tässä vain jonkun muun väline.

Kotitien perinteisen rankaanvaihtopäivän sää oli keväisen kalsea. Kylmä pisti hytisyttämään sivusta seuraajaa. Ehkä olisi pitänyt kokeilla niitä äijien askelmerkkejä. Renkaita vaihdettiin keskivertomäärä, 17 autoa Huyndaista Teslaan saivat kesäkumit alleen. Naapurin tallin kulman renkaiden pesupaikka on purettuna seuraavaan tanssiinkutsuun saakka. Kiitos kaunis naapuriin rumbaisännälle. 

Mokkapalat vs sitruunamangokakku

Buffettien kiistaton kuningatar on tietenkin mokkapalat, niin nytkin. Kahvi ja leivonnainen maistuivat vuoroa odotellessa tai oman vuoron jälkeen. Buffan pitäminen koleassa kevätsäässä on asenne- ja pukeutumiskysymys. Hymy ei hyytynyt aamuvuorossa Saralta ja palvelu buffassa pelasi.

Blogikeittiön sitruunamangokakun juju löytyy sen pohjasta. Vaalea rahkakakkupohja oli ihastuttanut tähän mennessä työkavereille ja perheelle tehdyissä hedelmätoffeekakuissa sekä oinas-työkavereiden pienissä valkosuklaamarenkikreemillä päällystetyissä syntymäpäiväkakuissa. Sitruunamangokakku sai alleen saman pohjan, mutta murustettuna. Tässäkin muodossa pohja oli saanut jo kiitosta töissä ja lisää tuli nytkin. Rahkakakkupohja on mehevä, hieman tahmainen ja maistuva. Pohjan makua voi myös helposti varioida käyttämällä erilaisia maustettuja rahkoja. 

Sitruunamangokakku on rohkeasti runsassitruunainen. Runsashappoisuudesta kärsivä, herkkävatsainen voikin vähentää sitruunan määrää kakkua leipoessa tai tehdä siitä kokonaan mangokakun. Mangokiilteen päälle tuleva pursotus on höyhenen kevyt ja mangolta maistuva. Buffaan mennyt kakku koristeltiin vain värikkäillä karkkirakeilla, koska pienen keittiösähläyksen jälkeen Flora Vispi oli yksinkertaisesti loppu.

Tuotetestailua

(Sisältää kaupallista yhteistyötä. )                                                                                                  Blogikeittiössä testattiin Pussukka Klaukkalan valikoimaan kuuluvaa Miss Etoile -sarjan jalallista kakkualustaa ja -kupua, sekö samaan sarjaan kuuluvia annosmaljoja. Tuotteet ovat kevyitä, muovisia ja konepestäviä. Sopivat siis esimerkiksi kevään ja kesän piknikeille, mökille tai vaikka matkailuautoon varusteiksi. Juustokakkuannoksia voi mainiosti tehdä näihin tai muihin annosmaljoihin ja jälkiruokakulhoihin. Juustokakun kerrokset tulevat kauniisti näkyviin läpinäkyvissä maljoissa. Blogin Fb-sivulla järjestetyssä kakkuarvonnassa arvottiin kuvien kaksi sitruunamangokakkua sisältävää annosmaljaa sekä yksi pieni, noin viiden hengen sitruunamangokakku.

Kakkuarvonta

Blogikoira Jakke suoritti uransa toisen tehtävän virallisena arvonnan suorittajana. Tehtävä oli Jakelle mieluinen ja suoriutuminen ensiluokkaista. Esiarvonnassa seulottiin teinin valitsemien numeroiden perusteella 10 nimeä ”finaaliin”. Nimet kirjoitettiin ruutupaperilapuille, jotka käärittiin koiran herkkujen ympärille. Luvan saatuaan Jakke käsitteli arpanyytit, viimeiseksi jäänyt nyytti sisälsi voittajan nimen. Arvonnan tuloksesta ei voi valittaa. Voittajalle on ilmoitettu ja palkinto haettu  🙂

Linkki sitruunamangokakun reseptiin kuvien jälkeen.