Pinkki laskiaispulla
Vegaaninen pinkki laskiaispulla paistetaan peltipullana, täytetään mansikan makuisella pinkillä vaahdolla ja maun mukaan mantelimassalla ja mansikkahillolla.
Annos:
20-25 palaa
Valmistus:
helppo, mutta valmistuminen vie aikaa
Sopii hyvin:
vegaaneille, munattomille, maidottomille
Reseptistä
Maidoton, munaton ja vegaaninen pinkki laskiaispulla valmistuu helposti peltipullana. Pinkiksi värjätty raesokeri antaa pintaan vaaleanpunaisen värin. Välissä maistuu marsipaani ja mansikka. Mansikalla maustetun, pehmeän vaahdon määrässä ei kannata pihtailla. Parhainta pulla on heti tuoreena.
Lue lisää vegaanisesta leivonnasta blogista:
Vinkit:
Kuvien peltipulla on paistettu pellillä, jonka sisämitat ovat 40×34 cm. Muita reseptivihkon vegaanisia reseptejä:
Puffinssi 2 (Vegaaninen Banana Layup)
Ainesosat ja valmistus
Pullataikina:
- 5 dl maitoa tai vettä
- 50 g hiivaa
- 1 rkl kardemummaa
- 1,5 tl suolaa
- 1,5 dl sokeria
- noin 11 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl juoksevaa margariinia
Pinkki raesokeri:
- noin 3 dl raesokeria
- punaista vegaanista tomuväriä
Pinkki vaahto:
- 2 dl kauravispiä
- 2 rkl tomusokeria
- 2-4 tl mansikkahilloa
- punaista vegaanista tomuväriä
Lisäksi:
- mantelimassaa
- mansikkahilloa
Liuota hiiva huoneen käden lämpöiseen veteen. Lisää kardemumma, suola ja sokeri, sekoita. Lisää osa ensin noin pari desilitraa jauhoja sekoita voimakkaasti noin puoli minuuttia. Lisää lopuista jauhoista yli puolet, vaivaa taikinaa voimakkaasti toinen puoli minuuttia. Lisää loput jauhot ja lopuksi rasva. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Tasoita ja jätä kohoamaan noin tunnin ajaksi liinan alle. Valmista pinkki raesokeri kohoamisen aikana. Mittaa raesokeri ja laita muovipussiin. Lisää pussiin tomuväriä aluksi pieni lusikan kärjellinen, puristele ja heiluttele pussia, jotta väri sekoittuu raesokeriin. Lisää tarvittaessa tomuväriä vähän kerrallaan.
Voitele pullataikina ohuelti keurakerman ja veden seoksella, älä jätä lammikoita pinnalle. Ripottele pinnalle pinkkiä raesokeria. Osa väristä sulaa paiston aikana värjäten pullan pinnan. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna pullan jäähtyä liinan alla. (Leikkaa pieni pala uunituoretta pullaa maistiaiseksi.) Leikkaa jäähtynyt pulla paloiksi. Lämpimänä leikatun pullan reunoista tulee vähän rosoisemmat (kuten kuvissa).
Valmista pinkki vaahto. Vatkaa kauravispi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää osa mansikkahillosta ja lusikan kärjellinen tomuväriä, sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa lisää mansikkahilloa. Lisää tarvittaessa pienissä erissä tomuväriä. Vatkaa kunnes vaahto on lähes lohkeavaa.
Halkaise pullapalat ja siirrä kansiosa sivuun. Täytä pullat mantelimassaviipaleilla, mansikkahillolla ja pinkillä mansikan makuisella vaahdolla. Nosta kannet paikoilleen. Parasta heti täytön jälkeen, tarvittaessa säilytys jääkaapissa.
0 kommenttia