Pinkki laskiaispulla 

Vegaaninen pinkki laskiaispulla paistetaan peltipullana, täytetään mansikan makuisella pinkillä vaahdolla ja maun mukaan mantelimassalla ja mansikkahillolla.

Annos:

20-25 palaa

Valmistus:

helppo, mutta valmistuminen vie aikaa

Sopii hyvin:

vegaaneille, munattomille, maidottomille

Reseptistä

Maidoton, munaton ja vegaaninen pinkki laskiaispulla valmistuu helposti peltipullana. Pinkiksi värjätty raesokeri antaa pintaan vaaleanpunaisen värin. Välissä maistuu marsipaani ja mansikka. Mansikalla maustetun, pehmeän vaahdon määrässä ei kannata pihtailla. Parhainta pulla on heti tuoreena. 

Lue lisää vegaanisesta leivonnasta blogista:

Vegaaninen haaste keittiössä

Vinkit:

Kuvien peltipulla on paistettu pellillä, jonka sisämitat ovat 40×34 cm. Muita reseptivihkon vegaanisia reseptejä:

Puffinssi 2 (Vegaaninen Banana Layup)

Pinaatti-tomaattipiirakka 

 

Ainesosat ja valmistus

Pullataikina:

  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl  kardemummaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 1,5 dl sokeria
  • noin 11 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl juoksevaa margariinia

Pinkki raesokeri:

  • noin 3 dl raesokeria
  • punaista vegaanista tomuväriä

Pinkki vaahto:

  • 2 dl kauravispiä
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2-4 tl mansikkahilloa
  • punaista vegaanista tomuväriä

Lisäksi:

  • mantelimassaa
  • mansikkahilloa

Liuota hiiva huoneen käden lämpöiseen veteen. Lisää kardemumma, suola ja sokeri, sekoita.  Lisää osa ensin noin pari desilitraa jauhoja sekoita voimakkaasti noin puoli minuuttia. Lisää lopuista jauhoista yli puolet, vaivaa taikinaa voimakkaasti toinen puoli minuuttia.  Lisää loput jauhot ja lopuksi rasva. Taikina saa jäädä melko löysäksi.

Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Tasoita ja jätä kohoamaan noin tunnin ajaksi liinan alle. Valmista pinkki raesokeri kohoamisen aikana. Mittaa raesokeri ja laita muovipussiin. Lisää pussiin tomuväriä aluksi pieni lusikan kärjellinen, puristele ja heiluttele pussia, jotta väri sekoittuu raesokeriin. Lisää tarvittaessa tomuväriä vähän kerrallaan.

Voitele pullataikina ohuelti keurakerman ja veden seoksella, älä jätä lammikoita pinnalle. Ripottele pinnalle pinkkiä raesokeria. Osa väristä sulaa paiston aikana värjäten pullan pinnan. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna pullan jäähtyä liinan alla. (Leikkaa pieni pala uunituoretta pullaa maistiaiseksi.) Leikkaa jäähtynyt pulla paloiksi. Lämpimänä leikatun pullan reunoista tulee vähän  rosoisemmat (kuten kuvissa).

Valmista pinkki vaahto. Vatkaa kauravispi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää osa mansikkahillosta ja lusikan kärjellinen tomuväriä, sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa lisää mansikkahilloa. Lisää tarvittaessa pienissä erissä tomuväriä. Vatkaa kunnes vaahto on lähes lohkeavaa. 

Halkaise pullapalat ja siirrä kansiosa sivuun. Täytä pullat mantelimassaviipaleilla, mansikkahillolla ja pinkillä mansikan makuisella vaahdolla. Nosta kannet paikoilleen. Parasta heti täytön jälkeen, tarvittaessa säilytys jääkaapissa.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *