Pinaatti-tomaatti-piirakka

Vegaaninen piirakka tuoreella babypinaatilla, tomaatilla ja basilikalla. 

Annos:

4-6:lle henkilölle

Valmistus:

helppo

Sopii hyvin:

vegaaneille, maidottomille, munattomille

Reseptistä

Vegaaninen pinaatti-tomaatti-piirakka on vastaus työpaikan kahvihuoneessa esitettyyn haasteeseen. Blogikeittiön matka vegaanisen leivonnan maailmaan sai tuulta purjeisiin tästä haasteesta ja piirakasta. Tutustuminen nimenomaiseen taiteenlajiin on tuonut keittiön kaappiin muutaman mielenkiintoisen vegaanisen tuotteen (kauravispi ja ravintohiivahiutaleet), joita voi hyödyntää muussakin leivonnassa. 

Lue lisää blogikeittiön vegaanisesta leivonnasta:

Vegaaninen haaste keittiössä

Vinkit: 

Vegaaninen 150 g:n “juustoraaste”-pussi riittää tähän piirakkaan.

Paahdetun sipulin kanssa kannattaa olla maltillinen, se antaa paljon makua, mutta sen ei ole tarkoitus peittää muita makuja alleen. Pieni määrä riittää ja sen voi halutessaan hyvin jättää myös pois. 

Muita vegaanisia reseptejä blogissa: Pinkki laskiaispulla, Puffinssi 2 (vegaaninen Banana Layup)

Ainesosat ja valmistus

Pohja:

  • 150 g maidotonta margariinia
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 0,5  dl vegaanista “juustoraastetta”

Täyte:

  • 1 pussi tuoretta baby pinaattia
  • 2-3 tomaattia tai rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2,5 dl  (1 prk) kaurakermaa (kauravispi)
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 dl vegaanista “juustoraastetta”
  • (1  tl paahdettua sipulia)

Sekoita käsin margariini, jauhot, leivinjauhe, suola ja vegaaninen juustoraaste (kasvirasvavalmiste). Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Huuhtele pinaatin lehdet, taputtele talouspaperilla kuiviksi. Levitä pinaatin lehdet pohjan päälle. Leikkaa tomaatti viipaleiksi tai kirsikkatomaatit puolikkaiksi. Pyöritä tomaattiviipaleet kevyesti perunajauhoissa ja levitä viipaleet pinaattien päälle. Revi basilikan lehdet ja ripottele tomaattien päälle.

Sekoita keskenään kaurakerma, ravintohiivahiutaleet, perunajauho, suola ja vegaaninen juustoraaste. Levitä seos piirakan päälle. Ripottele vielä loput raasteesta sekä halutessasi pieni määrä paahdettua sipulia päälle. 

Paista 200 asteessa noin 25-30 minuutin ajan. Anna piirakan vetäytyä ennen tarjoilua.

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *