Kanelisydämet
Ystävälle tai omaksi iloksi kaneliässät sydäminä.
Reseptistä
Perinteisten kaneliässien taikinasta kaulitsee näppärästi myös sydämiä, vaikka ystävänpäiväksi.
Vinkit:
Hiero kaulimeen tippa ruokaöljyä, ettei taikina tartu siihen kiinni niin helposti. Leivinlaudalla toimii paremmin jauhot. Muuta sydämien päälle tulevan kaneli-sokeriseoksen suhdetta oman mieltymyksen mukaan. Ohuet sydämet kärähtävät helposti. Mitä ohuemmat sydämet, sen lyhyempi paistoaika. Jos teet paksumpia sydämiä, lisää varovasti paistoaikaa.
Ainesosat ja valmistus
Taikina:
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 5 rkl sokeria
Ota voi huoneen lämpöön pehmenemään noin puoli tuntia ennen leipomista tai pehmitä voi mikroaaltouunissa. Vatkaa voita ja sokeria kunnes voi vaalenee. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa peitettynä vähintään puolen tunnin ajan.
Levitä leivinlaudalle tai muulle alustalle hieman jauhoja. Hiero puisen kaulimen pintaan tippa ruokaöljyä. Kauli taikina muutamassa erässä levyiksi. Tarkista välillä ettei taikina jää kiinni alustaan. Irroita tarvittaessa veitsellä ja lisää jauhoja. Kun levy on noin 3-4 mm paksuinen, irroita taikinasta piparkakkumuotilla sydämiä. Siirrä sydämet pellille leivinpaperin päälle.
Tee sokerista ja kanelista seos. Ripottele seosta sydämien päälle oman maun mukaan reilummin tai kevyemmin. Paista uunissa 175 asteessa 10 minuutin ajan.
0 kommenttia