Aprikoosihillokakku
Aurinkoisella aprikoosihillolla kyllästetty ja sitruunalla terästetty kostea kakku.
Annos:
isohko kakku
Valmistus:
helppo
Sopii hyvin:
keväiseen kahvipöytään
Reseptistä
Aurinkoista aprikoosihilloa, kirpeää sitruunaa ja tuhti kerros kookosta, niistä on kostea aprikoosihillokakku tehty. Ainekset sekoitetaan helposti lusikalla tai puuhaarukalla ja kakku paistetaan irtopohjavuoassa.
Vinkit:
Kuvien kakku on paistettu halkaisijaltaan 22 cm vuoassa. Säädä paistoaikaa ja lämpötilaa, jos käytät isompaa vuokaa. Ohuempi kakku paistuu nopeammin.
Ainesosat ja valmistus
Taikina:
- 1 sitruuna
- 150 g voita
- 3 munaa
- 300g vaniljarahkaa
- 0,75 dl maitoa
- noin 1,5 dl aprikoosihilloa
- 2,25 dl sokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1- 1,5 tl kardemummaa
- 4,5 dl vehnäjauhoja
Kostutus ja koristelu:
- 0,5 dl aprikoosihilloa + 1,5 rkl kuumaa vettä
- 0,5 dl aprikoosihilloa
- reilusti kookoshiutaleita
- pieniä suklaamunia tai esimerkiksi syötäviä, tuoreita tai kuivattuja kukkia koristeeksi
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pese sitruuna huolella, raasta kuoresta vähintään puolet hienoksi raasteeksi. Sulata voi valmiiksi. Sekoita kulhoon munat, rahka, maito, voi. Lisää joukkoon sitruunankuori-raaste ja hillo. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, vaniljasokeri, kardemumma, sooda ja leivinjauhe sekä jauhot. Yhdistä kulhojen ainekset, sekoita.
Kaada taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi ja reunat voideltu voilla tai vuokasprayllä. Paista uunin alaosassa noin 35 minuutin ajan 175 asteessa. Laske uunin lämpötila 160 asteeseen ja peitä kakku leivinpaperilla. Jatka paistamista vielä toiset 25-30 minuuttia. Testaa kakun kypsyys cocktailtikulla.
Sekoita 0,5 dl aprikoosihilloa ja kuuma vesi. Levitä hillovesisekoitus pullasudilla kakun päälle ennen kuin kakku ehtii jäähtyä. Levitä sitten paksumpi hillo kakun päälle. Ripottele kookoshiutaleet hillon päälle.
Anna kakun jäähtyä ja maustua rauhassa, mieluiten seuraavaan päivään. Säilytys viileässä, peitettynä. Tarjoilu mieluiten huoneenlämpöisenä. Koristele kakku pienillä suklaamunilla tai kukilla.
0 kommenttia