Tiikerimutakakku

Mutakakku tiikerin raidoituksella ja hapanjuurella. Puraisee mukavasti makuhermoon. 

Reseptistä

Tiikerimutakakku sopii sekä hapanjuurella että leivinjauheella leivottavaksi. Hapanjuuri antaa kuitenkin tähänkin leivonnaiseen ihan oman, hieman pähkinäisen säväyksensä, jota leivinjauheella ei voi saavuttaa. Vaikka hapanjuurileipien valmistaminen ei sinänsä kiinnostaisi, juurta voi pitää jääkaapissa varalla ihan vain tätä mutakakkua ja muita makeita ja suolaisia herkkuja varten.

Vinkit:

Käytä ruokittua, aktiivista juurta tai jämäjuurta. Mitä happamampi (nälkäisempi) juuri, sitä enemmän juuri maistuu kakussa. 

Ainesosat ja valmistus

Vaalea taikina:

  • 100 g voita
  • 100 g valkoista suklaata 
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 15-20 g vehnähapanjuurta (aktiivista tai ns. jämäjuurta) (tai 0,5 tl leivinjauhetta)
  • 75 g (noin 1,25 dl) vehnäjauhoja

Tumma taikina:

  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata 
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 15-20 g vehnähapanjuurta (aktiivista tai ns jämäjuurta)(tai 0,5 tl leivinjauhetta)
  • 75 g (noin 1,25 dl) vehnäjauhoja

Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja, voitele reunat tai suihkauta reunoille vuokasprayta. Tee vaalea ja tumma taikina samaan tahtiin. Sulata samaan aikaan eri kattiloissa voit ja sulata niihin suklaat miedolla lämmöllä ja sekoitellen. Varo erityisesti valkosuklaan paakkuuntumista ja pohjaan palamista. Jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi kahdessa kulhossa. Lisää juuri munasokerivaahtojen sekaan, sekoita kevyesti. Lisää jäähtyneet rasvasuklaaseokset ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi jauhot joukkoon.

Kaada tummaa taikinaa vuoan keskelle. Kaada sitten rauhallisesti vaaleaa kakkutaikinaa tumman taikinan päälle keskelle tähdäten. Kaada vuorotellen kaikki taikina kakkuvuokaan. Kakun pintaan voi piirtää tikulla kuvion. Kuvion voi piirtää myös upottamalla tikun pohjaan saakka.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. Anna jäähtyä. Koristele tomusokerilla. Säilytä jääkaapissa, ota huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen tarjoilua.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *