Puffinssi 2

Valmentajan valinta ja maidoton/vegaaninen Banana Layup ovat PuHu Junioreiden nimikkomuffinssin eli puffinssin uudet versiot. Molemmat voi leipoa gluteenittomiksi. 

Annos:

14 muffinssia/ohje

Valmistus:

Helppo, nopea

Sopii hyvin:

Buffaan

Reseptistä

PuHu-muffinssi, eli puffinssi sai kaksi uutta versiota. Valmentajan valinta syntyi vastaukseksi haasteeseen vähemmän sokeria sisältävästä leivonnaisesta. Siitä tuli myös laktoositon ja gluteeniton, terveellinen välipalamuffinssi. Toinen puffinssi on maidoton, vegaaninen ja gluteeniton versio alkuperäisestä Banana Layupista. Näillä resepteillä buffassa huomioidaan jo melko monta ruokavaliota.

Lue lisää puffinsseista ja turnausbuffavalmisteluista:

Turnausbuffavalmisteluja

Katso myös puffinssin ensimmäiset kolme maku vaihtoehtoa (Banana Layup, Träppi eli appelsiiniansa ja Irtopallo):

Puffinssi eli PuHu-muffinssi

Vinkit:

Askartele PuHu-viirejä muffinssien koristeeksi. Tulosta tästä PuHu-logot, leikkaa irti kaksi rinnakkaista logoa, taita ja kiinnitä coctailtikkuun viiriksi. Huolehdi askarrellessa hygieenisyydestä, pese kädet ennen askartelua. Älä koskettele tikun muffinssiin tulevaa päätä. 

Ainesosat ja valmistus

Valmentajan valinta

 Taikina:

  • 1 dl tuorepuuromixiä (Myllärin)
  • 1,5 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia
  • 0,5 dl maitoa
  • 3 dl gluteenitonta jauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1  banaani (n. 130 g kuorittuna)
  • 2 munaa
  • 0,5 dl ruokaöljyä (rypsi)
  • n. 1 dl tai 90g hedelmäsosetta (ilman lisättyä sokeria)

Banaanikreemi:

  • 2 banaania (kuorittuna noin 200-250 g)
  • 3 rkl tuorejuustoa (laktoositon mascarpone)
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta

Sekoita kulhossa tuorepuuromix, jogurtti ja maito. Anna turvota jääkaapissa vähintään 15 minuutin ajan. Sekoita sillä välin jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma. Soseuta banaani. Sekoita banaanisose, munat, öljy, hedelmäsose ja tuorepuuro jauhojen joukkoon.

Puffinssit irtoavat paperivuosta helpommin, jos paperivuokiin sivelee hieman rypsiöljyä. Annostele taikina paperisiin muffinssivuokiin (14kpl). Käytä muffinssivuokaa tai kahta paperista vuokaa päällekkäin. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 12-13 minuutin ajan.

Anna jäähtyä hyvin. Valmista banaanikreemi. Soseuta banaani, vatkaa sekaan tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Laita seos pursotuspussiin ja pursota kreemiä koristeeksi. Laita kuorrutteen keskelle sokeroitu tai tuore kirsikka. Viimeistele koristelu PuHu-logolla varustetulla coctail-tikulla. 

 

Vegaani Banana Layup (14kpl)

Taikina:

  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl gluteenittomia jauhoja
  • kuorittua banaania 130-150 g
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl vegaanista gluteenitonta kauramaitoa tai kaurakermaa
  • noin 75 g  maidotonta, vegaanista suklaata

Kuorrute

  • 2 dl vegaanista gluteenitonta vaahtoutuvaa rasvasekoitetta (kauravispi)
  • 1,5-2 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl mansikkahilloa
  • punaista tomuväriä (vegaanista)
  • koristeeksi sokerikirsikoita

Vaihtoehtoinen kuorrute:

  • 1,5 dl tomusokeri
  • 2 -3 tl vettä
  • mansikka-aromi
  • punainen tomuväri
  • koristeeksi sokerikirsikoita

.Mittaa sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhot kulhoon. Soseuta banaani ja sekoita se öljyn ja kauramaidon tai -kerman kanssa kuiviin aineisiin, lisää myös rouhittu suklaa.

Annostele paperisiin muffinssivuokiin (14 kpl), käytä myös muffinssipeltiä. Paista muffinsseja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 13-15 minuutin ajan, kunnes muffinssin pinta saa hieman väriä.

Tee kuorrute. Maidottomiin, mutta ei vegaanisiin puffinsseihin, voi aromin, tomusokerin ja tomuvärin sijasta käyttää mansikkatomusokeria. Tämä sisältää kuitenkin karmiinia, joka ei sovellu vegaaneille. 

Vatkaa vaahtoutuva kasvisrasvasekoite vaahdoksi tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Värjää punaisella tomuvärillä ja mausta mansikka-aromilla mansikkajäätelön väriseksi ja lievästi mansikalta maistuvaksi. Pursota tyllaa käyttäen puffinssien päälle ruusukkeet. Koristele sokerikirsikoilla.

Vaihtoehtoinen kuorrute, sokerikuorrute, sekoitetaan vähitellen vettä lisäten, lisää tomusokeria, jos kuorrute jää liian löysäksi. Laita kuorrute pussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä, josta kuorrutteen saa pursotettua. Koristele puffinssit vielä sokerikirsikalla ja PuHun logolla varustetulla coctail-tikulla.

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *