Pehmeä raparperipiirakka

Kesän maku raparperikompotilla ja tuorejuustolla. Ohje sovellettavissa jääkaapin sisällön mukaan. Sopii myös hapanjuurella leivottavaksi.

Annos:

Pellillinen

Valmistus:

valmista kompotti etukäteen valmiiksi

Sopii hyvin:

kesäfiiliksiin

Reseptistä

Pehmeä raparperipiirakka syntyi mitäkaapistalöytyy-menetelmällä. Sopii erittäin hyvin sovellettavaksi oman jääkaapin sisällön mukaisesti. Resepti on sovellus mustikkapiirakan ohjeesta. Blogissa myös toinen sovellus persikalla ja rahkalla. Aiempiin versioihin ja raparperikompotin ohjeeseen tästä:

Paras ja nopsa mustikkapiirakka

Aurinkoinen rahkapiirakka

Raparperikompotti

Vinkit:

Pohjan voi tehdä ilman tuorejuustoa, katso mustikkapiirakan ohje. Käytä jämät tuorejuustoista ja jugurteista. Myös rahka käy. Kokeile maustettuja tuotteita, esimerkiksi vaniljan makuisia. 

Kuvien piirakka paistettu 34 x 32 cm (sisämitat) pellillä. 

Ohjeeseen lisätty myös hapanjuuriversio (21.6.2020).

Ainesosat ja valmistus

Pohja:

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vanijasokeria
  • 1 muna
  • 1 dl tuorejuustoa (Philadlephia tai mascarpone)
  • 2,75 dl maitoa
  • 100 g juoksevaa margariinia

Piirakan päälle:

  • 4 dl valmista raparperikompottia
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 1,5 dl tuorejuustoa (Philadelphia tai mascarpone
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 muna
  • 2-3 rkl tomu- tai hienosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Sekoita keskenään kuivat aineet. Notkista tuorejuusto lusikalla. Sekoita yhteen tuorejuusto, muna, maito, margariini ja kuivat aineet. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. 

Sekoita perunajauhot raparperikompottiin. Levitä kompotti pohjataikinan päälle.

Notkista tuorejuusto. Yhdistä ainekset lusikalla sekoittaen. Lisää seos piirakan päälle nokareina tai valutellen. Levitä lusikalla kevyesti, jolloin saat hieman marmoroidun näköisen pinnan. Paista uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuutin ajan.

Hapanjuuriversio:

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita aktiiviseen vaaleaan hapanjuureen (150 g) tuorejuusto, muna, maito, tuorejuusto ja margariini. Lisää kuivat aineet joukkoon. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille.  Tee loput kuten yllä. 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *