Paras ja nopsa mustikkapiirakka

Mascarponella päällystettynä astetta mehevämpi ja maistuvampi mustikkapiirakka. 

Annos:

Pellillinen

Valmistus:

helppo ja nopea

Sopii hyvin:

teen, kahvin kanssa

Reseptistä

Tämä piirakka on saanut omassa käytössä nopeasti lisänimen ”paras ja nopsa”. Tällä nimellä olkoon tässäkin reseptivihkossa. Perusmustikkapiirakasta tulee astetta mehevämpi ja maistuvampi mascarponella päällystettynä.

Vinkit:

Piirakan voi tehdä myös ilman mascarpone-päällystä.  Tarjoile tällöin piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera. Mascarponella päällystetty piirakka ei kaipaa lisukkeita.

Kuvien piirakka paistettu 39 x 28 cm pellillä. 

 

Ainesosat ja valmistus

Peruspiirakka:

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vanijasokeria
  • 1 muna
  • 3.5 dl maitoa
  • 100 g juoksevaa margariinia
  • noin 4-5 dl mustikoita

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, maito ja margariini. Sekoita lusikalla. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele mustikat taikinan päälle.

 

Mascarponepäällys:

  • 1 purkki mascarponejuustoa
  • 1 muna
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Yhdistä mascarpone, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää seos piirakan päälle lusikalla annostellen, ei tarvitse levittää tasaiseksi. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuutin ajan.

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *