Paras ja nopsa mustikkapiirakka
Mascarponella päällystettynä astetta mehevämpi ja maistuvampi mustikkapiirakka.
Annos:
Pellillinen
Valmistus:
helppo ja nopea
Sopii hyvin:
teen, kahvin kanssa

Reseptistä
Tämä piirakka on saanut omassa käytössä nopeasti lisänimen ”paras ja nopsa”. Tällä nimellä olkoon tässäkin reseptivihkossa. Perusmustikkapiirakasta tulee astetta mehevämpi ja maistuvampi mascarponella päällystettynä.
Vinkit:
Piirakan voi tehdä myös ilman mascarpone-päällystä. Tarjoile tällöin piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera. Mascarponella päällystetty piirakka ei kaipaa lisukkeita.
Kuvien piirakka paistettu 39 x 28 cm pellillä.

Ainesosat ja valmistus
Peruspiirakka:
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vanijasokeria
- 1 muna
- 3.5 dl maitoa
- 100 g juoksevaa margariinia
- noin 4-5 dl mustikoita
Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, maito ja margariini. Sekoita lusikalla. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele mustikat taikinan päälle.
Mascarponepäällys:
- 1 purkki mascarponejuustoa
- 1 muna
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Yhdistä mascarpone, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää seos piirakan päälle lusikalla annostellen, ei tarvitse levittää tasaiseksi. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuutin ajan.




0 kommenttia