Aurinkoinen rahkapiirakka

Helppo ja nopea, keväinen persikkarahkapiirakka on muuntautumiskykyinen. Pehmeä pohjataikina on lainattu mustikkapiirakalta.

Annos:

10-12 palaa

Valmistus:

helppo, nopea

Sopii hyvin:

yllätysvieraille, harmaan päivän iloksi

Reseptistä

Piirakan pehmeä pohja on tuttu mustikkapiirakasta. Nopeasti valmistuva piirakka, jonka jäähtymistä ei millään malttaisi odottaa. Maistuu lämpinä ja jääkaappikylmänä. Helppo muokata myös jääkaapin sisällön mukaan. 

Mustikkaisesta versiosta blogissa:

Aamiainen naapurissa

Vinkit:

Kokeile vaniljarahkan sijasta esim. sitruunarahkaa. Lisää sokerin määrää, jos käytät pelkästään maustamatonta rahkaa. Voit myös korvata osan rahkasta jogurtilla ja käyttää persikoiden sijasta mustikoita (katso viimeinen kuva).

 

Ainesosat ja valmistus

Taikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • ½ tl  jauhettua kardemummaa
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • 1,75 dl maitoa
  • 50 g juoksevaa margariinia

Taikinan päälle:

  • 1 purkki  (200g) maustettua (vanilja) rahkaa
  • 1 purkki maustamatonta rahkaa
  • 1 muna
  • ½ dl säilykepersikoiden lientä
  • purkkisäilykepersikoita (mehussa)

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, maito ja margariini. Sekoita lusikalla. Levitä voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan.

Sekoita keskenään rahka, muna ja persikoiden lientä. Levitä tasaisesti taikinan päälle. Asettele piirakan päälle yksi persikan puolikas keskelle piirakkavuokaa. Asettele persikan viipaleita auringon säteiksi puolikkaan persikan ympärille. Paista uunissa 200 asteessa kunnes täyte on hyytynyt, eli noin 30 minuutin ajan. Tarjoile piirakka jäähtyneenä.

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *