Raparperikompotti

Herkullinen raparperikompotti sopii jäätelön päälle, kakun täytteeksi, piirakkaan tai vaikka grillatun lihan kylkeen. Makuvaihtoehtoina lime ja kaneli.

 

Annos:

n. 6 dl

Valmistus:

helppo, valmista etukäteen esim. kakkua varten

 

Sopii hyvin:

jäätelön päälle, kakun ja piirakan täytteeksi

 

Reseptistä

Monikäyttöinen raparperikompotti antaa makua leivonnaisiiin ja sopii myös jäätelön päälle. Tässä reseptissä nesteen määrä on vähennetty kutakuinkin minimiin. 

Vinkit:

Nesteen voi korvata nokareella voita. Kokeile kompottia esimerkiksi limejuustokakkuun, valkosuklaajuustokakkuun tai täytekakun väliin.

Ainesosat ja valmistus

Limeraparperikompotti:

  • 2 rkl limen mehua
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 l pilkottua raparperia

Kaneliraparperikompotti:

  • 2 rkl vettä
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 l pilkottua raparperia
  • 1 tl kanelia

Mittaa kattilaan neste ja sokerit, sekoita. Kaada päälle raparperit. Kuumenna seosta sekoitellen. Älä lisää nestettä, vaikka näyttää siltä että sitä olisi liian vähän. Raparperi alkaa nopeasti mehustua ja nestettä irrota. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes raparperit ovat sopivasti pehmenneet. Lisää kaneliraparperikompottiin kaneli keittämisen loppuvaiheessa.

 

4 Kommentit

  1. Jaana

    Hei, tämä vaikuttaa herkulliselle. Jos teen isomman erän, kuinka kauan tämä säilyy?

    Vastaa
    • Marika

      Hei Jaana, pahoittelen suuresti että vastaan näin viiveellä. Itse pyrin käyttämään jääkaapissa säilytettävän kompotin noin parin viikon sisällä, pidempää säilytystä varten pakastan. Toisaalta, tämähän säilyy kuten hillo, kun sen säilöö kuumana puhtaaseen lasipurkkiin, pitää kannen tiiviisti suljettuna ja säilyttää viileässä. 🙂

      Vastaa
  2. Seija Virolainen

    Todella hyvää ja monikäyttöstä. Säilyy hyvin jääkaapissa ja olen käyttänyt moniin leivonnaisiin ja tietysti jäätelönkanssa. Helppo ohje !

    Vastaa
    • Marika

      Jep, kompotista on moneksi! Helppous on parhautta leipomisessakin!

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *