Raparperikompotti
Herkullinen raparperikompotti sopii jäätelön päälle, kakun täytteeksi, piirakkaan tai vaikka grillatun lihan kylkeen. Makuvaihtoehtoina lime ja kaneli.
Annos:
n. 6 dl
Valmistus:
helppo, valmista etukäteen esim. kakkua varten
Sopii hyvin:
jäätelön päälle, kakun ja piirakan täytteeksi

Reseptistä
Monikäyttöinen raparperikompotti antaa makua leivonnaisiiin ja sopii myös jäätelön päälle. Tässä reseptissä nesteen määrä on vähennetty kutakuinkin minimiin.
Vinkit:
Nesteen voi korvata nokareella voita. Kokeile kompottia esimerkiksi limejuustokakkuun, valkosuklaajuustokakkuun tai täytekakun väliin.

Ainesosat ja valmistus
Limeraparperikompotti:
- 2 rkl limen mehua
- 1 dl hienoa sokeria
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 l pilkottua raparperia
Kaneliraparperikompotti:
- 2 rkl vettä
- 1 dl hienoa sokeria
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 l pilkottua raparperia
- 1 tl kanelia
Mittaa kattilaan neste ja sokerit, sekoita. Kaada päälle raparperit. Kuumenna seosta sekoitellen. Älä lisää nestettä, vaikka näyttää siltä että sitä olisi liian vähän. Raparperi alkaa nopeasti mehustua ja nestettä irrota. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes raparperit ovat sopivasti pehmenneet. Lisää kaneliraparperikompottiin kaneli keittämisen loppuvaiheessa.






Hei, tämä vaikuttaa herkulliselle. Jos teen isomman erän, kuinka kauan tämä säilyy?
Hei Jaana, pahoittelen suuresti että vastaan näin viiveellä. Itse pyrin käyttämään jääkaapissa säilytettävän kompotin noin parin viikon sisällä, pidempää säilytystä varten pakastan. Toisaalta, tämähän säilyy kuten hillo, kun sen säilöö kuumana puhtaaseen lasipurkkiin, pitää kannen tiiviisti suljettuna ja säilyttää viileässä. 🙂
Todella hyvää ja monikäyttöstä. Säilyy hyvin jääkaapissa ja olen käyttänyt moniin leivonnaisiin ja tietysti jäätelönkanssa. Helppo ohje !
Jep, kompotista on moneksi! Helppous on parhautta leipomisessakin!