Pehmeä omenapiirakka

Mehevä piirakka valmistuu nopeasti ja maistuu sellaisenaan tai omenaisen vaahdon kera. 

Annos:

Pellillinen

Valmistus:

helppo ja nopea

Sopii hyvin:

sadepäiviin ja syysiltoihin

Reseptistä

Lempireseptin kolmas tai neljäs versio. Alkuperäinen  mustikkapiirakan resepti (paras ja nopsa mustikkapiirakka) muuttuu nyt omenapiirakkareseptiksi. Lisukkeeksi omenapiirakalle tehdään omenainen vaahto, jonka voi tehdä kermasta tai muista vaahtoutuvista tuotteista, kuten tässä Flora Vispistä. Katso myös reseptin muita versioita:

Paras ja nopsa mustikkapiirakka

Mustikkapiirakan metamorfoosi

Pehmeä raparperipiirakka

Vinkit:

Kuvien piirakka paistettu 39 x 28 cm pellillä. 

Ainesosat ja valmistus

Peruspiirakka:

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 3.5 dl maitoa
  • 100 g juoksevaa margariinia
  • noin 6 dl pilkottua omenaa

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, maito ja margariini. Sekoita lusikalla. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele omenapalat taikinan päälle.

 

Juustopäällys:

  • 1 purkki Philadelphiajuustoa (tai Mascarponea)
  • 1 muna
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Yhdistä juusto, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää seos piirakan päälle lusikalla annostellen, ei tarvitse levittää tasaiseksi. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuutin ajan. Tarkkaile kypsymistä piirakan reunojen väriä seuraamalla. 

 

Omenainen vaahto:

  • 2,5 dl Flora Vispiä (tai kermaa yms.)
  • 1 rkl tomusokeria
  • 2 rkl omenasosetta

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Sekoita joukkoon omenasose. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on riittävän jämäkkää piirakan päälle pursotettavaksi tai lusikoitavaksi. Jos omenasose löysytti vaahdon, tilanteen voi pelastaa vatkamalla joukkoon n. 1 tl vaniljakreemijauhetta.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *