Mokkapalamuffinssit

Buffaherkun päivitys. Muffinssien kuorrutteen kahvin maku tulee mokkapalan makuisista Omar-karkeista.

Annos:

22-24 muffinssia

Valmistus:

1 t 15 min + 30 min

Sopii hyvin:

Buffettiin, lapsille, aikuisille

Reseptistä

Resepti on muokattu 80-luvun köksän tunnin mokkapalareseptistä. Muffinssitaikinaan on lisätty suklaarouhetta. Kuorrute on tehty kokonaan uusiksi. Pursotettavan kuorrutteen kahvin maku tulee mokkapalan makuisista Omar-karkeista.

Resepti myös osana buffettikattausta:

Buffetti ála MuKin äidit

Samalla reseptillä mokkapalakakkua, lue lisää blogissa:

Blogikoiran arpoma mokkapalakakku

Vinkit:

Kuvan muffinssit tehty keskikokoisiin muffinssivuokiin. Säilytys jääkaapissa pursotusten jälkeen.

Huom. reseptistä korjattu ja muokattu kuorrutuksen ohjetta 11.1.2019.

Ainesosat ja valmistus

Muffinssitaikina:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 200 g margariinia tai voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kermaa (tai maitoa)

Kuorrute:

  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl kuumaa vettä
  • 2/3 pussia Omar mokkapala-karkkeja
  • 50 g + 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g  maustamatonta tuorejuustoa

Rouhi suklaa valmiiksi. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa margariini- tai voivaahtoon. Lisää lopuksi suklaarouhe seokseen. Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15-18 minuutin ajan. Kokeile tikulla taikinan kypsyys. Sula suklaa voi värjätä tikun, mutta taikinaa siihen ei saa jäädä.

Sekoita kaakaojauhe kuumaan veteen ja jätä jäähtymään. Sulata 50 g voita vesihauteessa. Lisää Omar mokkapala-karkit voin sekaan. Jatka sulattelua vesihauteessa miedohkolla lämmöllä. Sekoittele usein. Ota tarvittaessa pois hauteesta jos Omarit uhkaavat tarttua pohjaan kiinni. Lisää lopuksi veteen sekoitettu kaakao joukkoon. Anna jäähtyä hetken aikaa, mutta sekoita välillä, ettei jämähdä.

Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 minuutin ajan). Vatkaa tuorejuusto jäähtyneeseen Omar-kaakaoseokseen. Yhdistä tomusokeriseos ja Omarseos, vatkaa kuohkeaksi. Laita kuorrute pursotuspussiin, kuorruta muffinssit kauniilla pursotuksilla. Koristele nonpparelleilla tai vastaavilla.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *