Buffetti ála MuKin äidit

Munkkiniemen Kisapoikien U17 (-02)  kotipelin buffetissa on kannustusjoukoille aina tarjolla suolaista ja makeaa. Tällä kertaa kinkkupaistosta, Välimeren piirasta, kookospalloja, New York cheesecake ja mokkapala-muffinsseja. Buffapöytä on katettu.

Annos:

katsomolliselle kannustusjoukkoja

Valmistus:

5 leipojaa

Sopii hyvin:

kisakatsomoon kahvin kanssa

Resepteistä

Buffapöytää ja MuKin U17-joukkuetta sponsoroi Arla antamalla maitotuotteet tämän kertaisia leivonnaisia varten. Johanna käytti juustokakussaan Arlan New York cheesecake-reseptiä. Merjan juusto-kinkkupaistoksen resepti on kaverilta saatu ja Merjan käytössä omanlaisekseen muovautunut. Marin Välimeren piiraassa on käytetty Hellapoliisin reseptiä. Ditan kookospallojen resepti on löydetty ruotsalaisesta blogista. Mokkapalamuffinssien resepti on 80-luvun lopun köksätunnin perinteisestä mokkapalareseptistä tähän päivään päivitetty ja muokattu.

Lue lisää buffetista ja  koripallon U17 SM-sarjan tunnelmista MuKin kotipesässä, Munkkiniemen yhteiskoulun liikuntasalissa, kun MuKi kohtasi Feeniks Basketin.

Suomenmestaruustason buffetti

Merjan juusto-kinkkupaistos

Pohja:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte:

  • 3 kanamunaa
  • 1 dl paksua kermaa
  • 3-4 viipaletta palvikinkkua
  • 1 ½ dl emmental juustoraastetta
  • suolaa
  • valkopippuria

Pehmitä voita hetki mikrossa, niin löysäksi, että siihen pystyy sekoittamaan kuivat aineet lusikalla. Vaihtoehtoisesti kuivat aineet voi nyppiä  huoneenlämmössä pehminneen voin sekaan käsin. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi.  Anna taikinan kovettua hetken kylmässä. Vuoraa voideltu vuoka taikinalla.

Vatkaa munia hieman ja sekoita niihin juustoraaste, kerma, kuutioitu kinkku jsekä mausteet. Kaada täyte taikinalla vuorattuun vuokaan. Paista 225˚C:ssa noin 20 minuutin ajan, kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Marin pellillinen Välimeren piirakkaa (Hellapoliisi)

Pohja:

  • 300 g margariinia tai voita
  • 1 tl suolaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä

Täyte:

  • 200 g feta-juustoa
  • vihreitä oliiveja maun mukaan
  • n.  4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 paahdettu, kuoreton paprika
  • 1 ruukku basilikaa
  • 4 munaa
  • 4 dl ruokakermaa
  • 4 dl juustoraastetta

Nypi rasvan sekaan suola ja vehnäjauhot. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paloittele fetajuusto ja halutessasi oliivit. Ripottele taikinan päälle. Lisää aurinkokuivatut tomaatit silputtuna, samoin paloiteltu paprika ja tuore basilika.

Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste. Kaada seos täytteiden päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuutin ajan.

 

Vinkki: Piirakkavuokaan (kuten alla olevissa kuvissa) sopiva annos on puolet aineksista.

Yllä olevat kuvat: Mika Junttila

Ditan kookospallot (Molly Rustas)

  • 10 taatelia
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl kahvia
  • 0,75 kookosöljyä
  • ripaus merisuolaa
  • kookoshiutaleita

Sekoita kaikki ainekset (ei kookoshiutaleita) monitoimikoneessa. Pyörittele taikinasta 12-15 palloa. Pyöritä pallot kookoshiutaleissa. Anna levätä jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan ennen tarjoilua.

Ensimmäinen kuva: Dita Eklund

Johannan New York cheesecake (Arla)

Pohja:

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 125 g voita (Arla Meijerivoi)
  • 1 rkl sokeria

Täyte:

  • 600 g tuorejuustoa (Arla luomu maustamaton)
  • 3 dl sokeria
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 4 munaa
  •  200 g ranskankermaa (Arla Lempi Crème Fraiche)
  • 2 tl sirtruunamehua
  • 2 rkl sokeria
Murskaa Digestive-keksit. Sekoita sula voi, sokeri ja keksit tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja paista sitä noin 170 asteessa 5-8 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista sitten tuorejuustotäyte. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja jauhot tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää täytteen joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi joukkoon creme fraiche, sitruunamehu ja sokeri. Kaada massa keksipohjan päälle ja paista kakkua 165 asteessa noin tunnin ajan. Ota uunista virta pois päältä, raota uunin luukkua hieman ja anna kakun kypsyä vielä noin tunnin ajan jälkilämmössä (näin kakun pintaan ei muodostu rakoja). Kääri kakku kelmuun ja laita se jääkaappin vetäytymään muutamaksi tunniksi.

Marikan mokkapalamuffinssit (Hyvä syy leipoa)

Muffinssitaikina:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 200 g margariinia tai voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kermaa (tai maitoa

Kuorrute:

  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl kuumaa vettä
  • 2/3 pussia Omar mokkapala-karkkeja
  • 50 g + 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g  maustamatonta tuorejuustoa

Rouhi suklaa valmiiksi. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa margariini- tai voivaahtoon. Lisää lopuksi suklaarouhe seokseen. Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15-18 minuutin ajan. Kokeile tikulla taikinan kypsyys. Sula suklaa voi värjätä tikun, mutta taikinaa siihen ei saa jäädä.

Sekoita kaakaojauhe kuumaan veteen ja jätä jäähtymään. Sulata 50 g voita vesihauteessa. Lisää Omar mokkapala-karkit voin sekaan. Jatka sulattelua vesihauteessa miedohkolla lämmöllä. Sekoittele usein. Ota tarvittaessa pois hauteesta jos Omarit uhkaavat tarttua pohjaan kiinni. Lisää lopuksi veteen sekoitettu kaakoa joukkoon. Anna jäähtyä hetken aikaa, mutta sekoita välillä, ettei jämähdä.

Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 minuutin ajan). Vatkaa tuorejuusto jäähtyneeseen Omar-kaakaoseokseen. Yhdistä tomusokeriseos ja Omarseos, vatkaa kuohkeaksi. Laita kuorrute pursotuspussiin, kuorruta muffinssit kauniilla pursotuksilla. Koristele nonpparelleilla tai vastaavilla. 

Mokkapalamuffinssien resepti myös erillisenä reseptivihkossa.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *