Buffetti ála MuKin äidit
Annos:
katsomolliselle kannustusjoukkoja
Valmistus:
5 leipojaa
Sopii hyvin:
kisakatsomoon kahvin kanssa
Resepteistä
Lue lisää buffetista ja koripallon U17 SM-sarjan tunnelmista MuKin kotipesässä, Munkkiniemen yhteiskoulun liikuntasalissa, kun MuKi kohtasi Feeniks Basketin.
Merjan juusto-kinkkupaistos
- 100 g voita tai margariinia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte:
- 3 kanamunaa
- 1 dl paksua kermaa
- 3-4 viipaletta palvikinkkua
- 1 ½ dl emmental juustoraastetta
- suolaa
- valkopippuria
Pehmitä voita hetki mikrossa, niin löysäksi, että siihen pystyy sekoittamaan kuivat aineet lusikalla. Vaihtoehtoisesti kuivat aineet voi nyppiä huoneenlämmössä pehminneen voin sekaan käsin. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua hetken kylmässä. Vuoraa voideltu vuoka taikinalla.
Vatkaa munia hieman ja sekoita niihin juustoraaste, kerma, kuutioitu kinkku jsekä mausteet. Kaada täyte taikinalla vuorattuun vuokaan. Paista 225˚C:ssa noin 20 minuutin ajan, kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Marin pellillinen Välimeren piirakkaa (Hellapoliisi)
- 300 g margariinia tai voita
- 1 tl suolaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 dl vettä
Täyte:
- 200 g feta-juustoa
- vihreitä oliiveja maun mukaan
- n. 4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 paahdettu, kuoreton paprika
- 1 ruukku basilikaa
- 4 munaa
- 4 dl ruokakermaa
- 4 dl juustoraastetta
Nypi rasvan sekaan suola ja vehnäjauhot. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paloittele fetajuusto ja halutessasi oliivit. Ripottele taikinan päälle. Lisää aurinkokuivatut tomaatit silputtuna, samoin paloiteltu paprika ja tuore basilika.
Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste. Kaada seos täytteiden päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuutin ajan.
Vinkki: Piirakkavuokaan (kuten alla olevissa kuvissa) sopiva annos on puolet aineksista.
Ditan kookospallot (Molly Rustas)
- 10 taatelia
- 2,5 dl kaurahiutaleita
- 1,5 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl kahvia
- 0,75 kookosöljyä
- ripaus merisuolaa
- kookoshiutaleita
Sekoita kaikki ainekset (ei kookoshiutaleita) monitoimikoneessa. Pyörittele taikinasta 12-15 palloa. Pyöritä pallot kookoshiutaleissa. Anna levätä jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan ennen tarjoilua.
Johannan New York cheesecake (Arla)
- 200 g Digestive-keksejä
- 125 g voita (Arla Meijerivoi)
- 1 rkl sokeria
Täyte:
- 600 g tuorejuustoa (Arla luomu maustamaton)
- 3 dl sokeria
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 4 munaa
- 200 g ranskankermaa (Arla Lempi Crème Fraiche)
- 2 tl sirtruunamehua
- 2 rkl sokeria
Valmista sitten tuorejuustotäyte. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja jauhot tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää täytteen joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi joukkoon creme fraiche, sitruunamehu ja sokeri. Kaada massa keksipohjan päälle ja paista kakkua 165 asteessa noin tunnin ajan. Ota uunista virta pois päältä, raota uunin luukkua hieman ja anna kakun kypsyä vielä noin tunnin ajan jälkilämmössä (näin kakun pintaan ei muodostu rakoja). Kääri kakku kelmuun ja laita se jääkaappin vetäytymään muutamaksi tunniksi.
Marikan mokkapalamuffinssit (Hyvä syy leipoa)
Muffinssitaikina:
- 150 g tummaa suklaata
- 200 g margariinia tai voita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 munaa
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 4 tl leivinjauhetta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl kermaa (tai maitoa
Kuorrute:
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl kuumaa vettä
- 2/3 pussia Omar mokkapala-karkkeja
- 50 g + 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
Rouhi suklaa valmiiksi. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa margariini- tai voivaahtoon. Lisää lopuksi suklaarouhe seokseen. Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15-18 minuutin ajan. Kokeile tikulla taikinan kypsyys. Sula suklaa voi värjätä tikun, mutta taikinaa siihen ei saa jäädä.
Sekoita kaakaojauhe kuumaan veteen ja jätä jäähtymään. Sulata 50 g voita vesihauteessa. Lisää Omar mokkapala-karkit voin sekaan. Jatka sulattelua vesihauteessa miedohkolla lämmöllä. Sekoittele usein. Ota tarvittaessa pois hauteesta jos Omarit uhkaavat tarttua pohjaan kiinni. Lisää lopuksi veteen sekoitettu kaakoa joukkoon. Anna jäähtyä hetken aikaa, mutta sekoita välillä, ettei jämähdä.
Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 minuutin ajan). Vatkaa tuorejuusto jäähtyneeseen Omar-kaakaoseokseen. Yhdistä tomusokeriseos ja Omarseos, vatkaa kuohkeaksi. Laita kuorrute pursotuspussiin, kuorruta muffinssit kauniilla pursotuksilla. Koristele nonpparelleilla tai vastaavilla.
Mokkapalamuffinssien resepti myös erillisenä reseptivihkossa.
0 kommenttia