Jumbokääretorttu
Muhkea jumbokääretorttu, jossa maistuu mustikka, mansikka, sitruuna ja valkosuklaa.
Reseptistä
Jumbokääretorttu on muhkea muodoltaan. Täytteessä maistuu mustikka, mansikka, sitruuna ja valkosuklaa. Eri paksuisia kääretorttupohjia testailtiin blogikeittiössä kun abiturienteille leivottiin tsemppileivonnaisia. Lue lisää kääretorttututkielmasta blogista, katso myös mustikkacurdin resepti:
Kääretorttututkielma ja abien kurimus
Vinkit:
Kuvien jumbokokoinen kääretorttupohja paistettiin 32cm x 34 cm pellillä. Ohje eri paksuisiin torttupohjiin blogiartekkelissä (linkki yllä).

Ainesosat ja valmistus
Täyte:
- 1 dl mustikkacurdia
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl tomusokeria
- 200 g sitruunarahkaa
- 250 g mansikoita
- 0,5 dl vaniljakreemijauhetta
- noin 30 g valkosuklaata
Taikina:
- 6 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 0,75 dl perunajauhoja
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
Kuorrute:
- 2,5 dl kauravispiä
- 1,5- 2 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2-4 tl sileää mansikkahilloa
- punaista tomuväriä
Valmista täyte valmiiksi etukäteen. Sulata pakastemansikat ja valuta sulamisneste pois, sekoita sauvasekoittimella soseeksi. Raasta valkosuklaa valmiiksi. Vatkaa kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi, värjää tomuvärillä. Sekoita joukkoon sitruunarahka, mansikkasose ja valkosuklaaraaste. Vatkaa joukkoon vanilja-kreemijauhe. Laita täyte jääkaappiin odottamaan ja jämäköitymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne munasokeri-vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa 200 asteessa noin kymmenen minuutin ajan. Kumoa torttu sokeroidun leivinpaperin päälle. Irroita varovasti leivinpaperi tortun päältä. Anna jäähtyä hetki. Levitä mustikkacurdia tortun päälle. Levitä mansikkatäyte curdin päälle. Kääri torttu rullalle. Poista yli pursunnut täyte lusikalla. Kääri leivinpaperi tiukasti tortun ympärille. Rutista leivinpaperin päät kiinni. Nosta torttu esimerkiksi leikkuulaudan päällä jääkaappiin.
Valmista kuorrute. Vatkaa kauravispi ja sokerit vaahdoksi. Mausta mansikkahillolla, värjää tomusokerilla. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on lähes lohkeavaa. Pursota kuorrute kääretortun päälle. Koriste esimerkiksi sokerihelmillä.











0 kommenttia