Mustikkacurd

Mustikkacurd kääretortun täytteeksi tai kakun väliin. Blogikeittiössä mustikkacurd valmistetaan pakastemustikoista.

Reseptistä

Mustikkacurd pakastemustikoista. Käytännössä mustikkacurdin ainesosat voi iskeä kaikki kattilaan kerralla tai järjestystä voi vähän vaihdella. Hyvään lopputulokseen pääsee useampaa työjärjestystä noudattaen. Resptissä blogikeittiössä tavallisesti noudatettava valmistustapa. Mustikkacurd osana muita reseptejä:

Valkosuklaa-mustikka täytekakku

Vinkit:

Mausta kardemummalla tai pienellä määrällä limeä.

Ainesosat ja valmistus

Mustikkacurd:

  • 250 g (noin 4 dl) pakastemustikoita
  • 2 dl hillosokeria
  • 3 keltuaista
  • 100 g voita

Laita jäiset mustikat ja hillosokeri kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes mustikat sulavat. Soseuta mustikat sauvasekoittimella ja jatka keittämistä. Lisää kananmunan keltuaiset ennen kuin seos pulpahtaa ja sekoita hyvin. Jatka keittämistä sekoitellen. Siirrä kattila liedeltä sivuun kun seos on kiehahtanut. Lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoittele kunnes voi on sulanut. Sekoita vielä sauva-sekoittimella, jotta seokseen tulee hieman ilmavuutta. 

Kaada mustikkacurd kannelliseen kulhoon, rasiaan tai purkkiin, jäähdytä. Säilyy jääkaapissa noin kahden viikon ajan. Mustikkacurdin voi myös pakastaa. Käytä kakkuihin, torttuihin, pikkuleipien väliin, keksin tai jäätelön päälle.

1 Kommentti

  1. Maria Rauhala

    Tuota mustikkacurdia täytyy heti kokeilla!

    Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *