Vaniljainen marjapiirakka
Helppo ja herkullinen, klassikko-statuksen ansaitseva marjapiirakka.
Annos:
1 iso piirakka tai kaksi pientä
Valmistus:
helppo, nopea
Sopii hyvin:
iltapäiväkahville, iltateelle

Reseptistä
Kaarina Roinisen omistuskirjoituksella varustetun kirjan: Tv-leipurin helpot kotileivonnaiset (2001), ihanin ja käytetyin resepti. Helppo ja nopea valmistaa, alta aikayksikön kahvipöydässä syöty.
Tällä reseptillä leivottua piirakkaa blogissa:
Vinkit:
Pohjataikina riittää hyvin yhteen 24-26 cm piirakkavuokaan tai kahteen pienempään vuokaan, esimerkiksi 16-18cm vuokiin.
Marjat voi laittaa piirakkaan jäisinä, myös tuoreita marjoja voi käyttää.

Ainesosat ja valmistus
Pohja:
- 1 dl sokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaura- (tai ruis-)lesettä
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
- 1 dl juoksevaa (tai sulatettua) margariinia
- 1 dl vaniljajogurttia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, juokseva rasva ja jogurtti. Sekoita vain sen verran, että taikina juuri ja juuri tasoittuu. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (24-26 cm).
Väliin:
- 3 dl marjoja (esim. mustikoita + punaherukoita tai vadelmia)
Pinnalle:
- 3/4 dl sokeria
- 1 muna
- 2 dl vaniljajogurttia
- 1 tl vaniljasokeria
Ripottele marjat taikinan päälle
Sekoita sokeri, muna, vaniljajogurtti ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuutin ajan.






0 kommenttia