Vaniljainen marjapiirakka

Helppo ja herkullinen, klassikko-statuksen ansaitseva marjapiirakka.

Annos:

1 iso piirakka tai kaksi pientä

Valmistus:

helppo, nopea

Sopii hyvin:

iltapäiväkahville, iltateelle

Reseptistä

Kaarina Roinisen omistuskirjoituksella varustetun kirjan: Tv-leipurin helpot kotileivonnaiset (2001), ihanin ja käytetyin resepti. Helppo ja nopea valmistaa, alta aikayksikön kahvipöydässä syöty.

Tällä reseptillä leivottua piirakkaa blogissa:

Myssy-kissan vieraana

 

Vinkit:

Pohjataikina riittää hyvin yhteen 24-26 cm piirakkavuokaan tai kahteen pienempään vuokaan, esimerkiksi  16-18cm vuokiin.

Marjat voi laittaa piirakkaan jäisinä, myös tuoreita marjoja voi käyttää.

Ainesosat ja valmistus

Pohja:

  • 1 dl sokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaura- (tai ruis-)lesettä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  •  1 dl juoksevaa  (tai sulatettua) margariinia 
  • 1 dl vaniljajogurttia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, juokseva rasva ja jogurtti. Sekoita vain sen verran, että taikina juuri ja juuri tasoittuu.  Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (24-26 cm).  

Väliin:

  • 3 dl marjoja (esim. mustikoita + punaherukoita tai vadelmia)

Pinnalle:

  • 3/4 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl vaniljajogurttia
  •  1 tl vaniljasokeria

Ripottele marjat taikinan päälle

 

Sekoita sokeri, muna, vaniljajogurtti ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuutin ajan.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *