Valkosuklaa-puolukkajuustokakku
Kakun sydämenä oleva puolukkajuustokakku on valkosuklaajuustokakun ympäröimä. Kardemummainen keksimurupohja on makuyhdistelmän kolmas elementti, joka ei jää varjoon muilta mauilta.
Annos:
12-15 palaa
Valmistus:
kolme vaihetta
Sopii hyvin:
syksyyn ja joulunaikaan

Reseptistä
Tässä kakussa on kaksi yhdessä. Kakun sydämenä oleva puolukkajuustokakku on valkosuklaajuustokakun ympäröimä. Kakun pohja on saanut tavallista tärkeämmän roolin. Kardemummainen keksimurupohja on makuyhdistelmän kolmas elementti, joka ei jää varjoon muilta mauilta.
Kakusta ja vuoden harmaimmasta päivästä blogissa:
Huomioitavaa:
Kakkuun tarvitaan kaksi irtopohjakakkuvuokaa, 24cm ja 16-18cm. Vaihtoehtoisesti voi tehdä valkosuklaa- ja puolukkakerrokset päällekkäin. Valkosuklaaseos on aavistuksen pehmeämpää kuin puolukkaseos, joten sitä kannattaa jämäköittää esim. pienellä määrällä vaniljakreemijauhetta tai liivatteella, jos sen laittaa alimmaksi kerrokseksi.

Ainesosat ja valmistus
Pohja:
- 1 ½ pakettia Domino kardemumma keksejä
- 50 g voita
Murskaa keksit, sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele isomman irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Kakun voi tehdä myös kakkupahville irtopohjavuoan reunojen sisään. Laita pienempi vuoka keksipohjan päälle. Vuoan voi painaa hieman pohjan sisään, mutta ei läpi.
Puolukkaseos:
- 5 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl puolukkasurvosta
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 prk vaniljarahkaa
- 2 rkl sitruunamehua
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita puolukkasurvos, sokerit ja rahka keskenään. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita sitruunamehun joukkoon. Kaada sitruunamehu liivatteineen puolukkarahkaseoksen joukkoon samalla hyvin sekoittaen tai vatkaten. Lisää lopuksi kermavaahto seokseen. Kaada seos pienempään kakkuvuokaan. Hyydytä jääkaapissa.
Valkosuklaaseos:
- 2 dl vispikermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250g vaniljarahkaa
- 0,5 dl sokeria
- 2tl vaniljasokeria
- 200 g valkosuklaata
- 1-2 dl puolukoita
Laita valkosuklaa sulamaan vesihauteeseen. Vatkaa kerma. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Kaada valkosuklaa nauhana seokseen vatkaten samalla. Sekoita joukkoon maun mukaan pieni määrä kokonaisia puolukoita. Irrota pienempi kakkuvuoka. Vuoraa isompi kakkuvuoka reunuskalvolla (ei pakollinen). Kaada valkosuklaaseos hyytyneen puolukkasydämen ympärille ja päälle. Jähmetä jääkaapissa.
Kiille:
- 3 dl puolukkamehua
- 3 liivatetta
- puolukoita
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna puolukkamehu kattilassa. Lisää liivatteet mehun joukkoon, anna jäähtyä lähelle huoneen lämpötilaa. Ripottele kakun päälle puolukoita. Kaada mehu liivatteineen kakun ja marjojen päälle. Hyydytä kiille jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan.




0 kommenttia