Vadelmamoussekakku 

Vohvelikeksit, raikas vaniljainen vadelmamousse ja ripaus suklaata. Lupaus ja muisto kesästä lautasella.

Reseptistä

Jäätelötuutista se lähti. Nostalgiset vohvelikeksit, raikas vadelma, vanilja ja ripaus suklaata tuovat lapsuuden aina lämpimät jäätelökesät mieleen ja kielelle. Kesäinen ja helppo kakku kevään ja kesän juhliin ja kahvihetkiin.

 

Vinkit:

Kokeile sitruunavohveliden sijasta kuningatar- ja suklaavohveleita. Tee kuningatarmousse vaihtamalla osa vadelmista mustikoiksi tai lisää vadelmamousseen kokonaisia mustikoita. Vaihda vadelmat mansikoiksi (5 dl pakasterasiallinen) ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Ainesosat ja valmistus

Pohja:

  • 200 g vohvelikeksejä (sitruuna-)
  • 2,5 – 3 rkl maitoa

Vadelmamousse:

  • 250 – 300 g vadelmia
  • 6 liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl tomusokeria
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa

Suklaakuorrute:

  • 25-50 g tummaa suklaata
  • 2-4 rkl kermaa

Kakun päälle:

  • vohveleita
  • tuoreita marjoja (vadelmia, pensasmustikoita)
  • suklaakuulia tai sokerihelmiä

Murskaa vohvelikeksit käsin. Lisää maito ja sekoita. Vuoraa irtopohjavuoan (22 cm) pohja leivinpaperilla tai aseta vuoan reunus kakkupahvin päälle. Käytä reunuskalvoa tai leivinpaperisuikaleita reunojen vuoraamiseen. Painele keksiseos vuoan sisään kakun pohjaksi.  Nosta jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata pakastevadelmat. Jos käytät tuontivadelmia, kiehauta vadelmat ennen käyttöä. Soseuta vadelmat ja painele siivilän läpi. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen sokerit. Lisää mascarpone ja marjasose. Kuumenna sitruunamehu ja nosta liivatteet siihen sulamaan, sekoita. Lisää vähän jäähtynyt liivateliuos moussen sekaan samalla vatkaten. Kaada mousse vuokaan keksipohjan päälle, tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin peitettynä. Anna jähmettyä yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan. 

Murustele jähmettyneen kakun päälle vohvelikerros tai koristereunus. Sulata suklaa kerman sekaan. Koristele kakku suklaaraidoilla, valuta suklaata myös kakun reunojen yli. Käytä koristeluun tuoreita marjoja tai esimerkiksi suklaakuulia tai sokerihelmiä.

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *