Aprikoosi-kookos talvikakku

Kesäauringon kypsyttämä aprikoosi ja trooppinen kookos pakkasen ja hankien keskellä.

Annos:

noin 40 kakkuneliötä

Valmistus:

helppo

Sopii hyvin:

talviauringon ystäville

Reseptistä

Talvikakku tuo pakkasen ja hankien keskelle kesäauringon kypsyttämän aprikoosin ja troppisen kookoksen. Käsin sekoitettava kakkupohja on nopea ja helppo valmistaa. Täytteen juju on mascarpone ja aprikoosihillo. 

 

Vinkit:

Reunusvuoka on suositeltava mutta kakku onnistuu myös pelkällä pellilläkin. Tarkista että kakku mahtuu alustallaan jääkaappiin tekeytymään. Aprikoosihillon sijasta tähän kakkuun sopii esimerkiksi omenahillo. Pientä keväistä tvistiä kakkuun saa lisäämällä hieman lemoncurdia hillon sekaan. Voit myös paistaa kakkupohjan pyöreässä kakkuvuoassa ja koota aineksista täytekakun! 

 

Ainesosat ja valmistus

Kakkupohja:

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl maitoa
  • 75 g voita
  • 2 munaa
  • 2 dl kuumaa vettä

Täyte:

  • 5 dl vispikermaa
  • 3-4 rkl tomusokeria
  • 250 g mascarponea
  • 7-8 rkl aprikoosihilloa
  • 1 rkl vaniljakreemijauhoa

Kostutus:

  • 2 rkl aprikoosihilloa
  • 2 rkl vettä (kuumaa)

LIsäksi:

  •  noin 1,5 dl aprikoosihilloa
  • 2,5-3 dl kookoshiutaleita

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää jauhojen joukkoon maito, voi ja munat. Sekoita lopuksi taikinaan kuuma vesi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille säädettävän reunusvuoan sisään. Voit myös paistaa taikinan pellillä ilman reunusvuokaa. Kakun sopiva koko on noin 30×40 cm. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuutin ajan, kunnes pinta saa hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.

Valmista täyte. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa mukaan mascarpone ja vaniljasokeri. Sekoita aprikoosihillo joukkoon. Lisää vaniljakreemijauhe ja vatkaa kunnes seos jämäköityy. 

Sekoita aprikoosihillon sekaan kuumaa vettä. Kostuta kakku seoksella. Levitä täyte kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sivele sudilla täytteen päälle hilloa. Ripottele kookoshiutaleet hillon päälle. Peitä kakku muovilla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan. Leikkaa kakku paloiksi tai nosta tarjolle levykakkuna. Kakun pystyy paloittelemaan jo tunnin kuluttua täyttämisestä, mutta maku ja koostumus ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. 

 

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *