Hapanjuuricookie
Kolmen suklaan hapanjuuricookie on sisältä pehmeä ja ja yhtäaikaa sopivan nahkea ja murea. Ilman tätä cookieta ei ehkä voi elää.
Reseptistä
Blogin reseptivihkon toinen hapanjuuriresepti. Kolmen suklaan hapanjuuricookie vie kielen ja sydämen mennessään. Jos ihanat hapanjuurileivät eivät ole vielä houkutelleet hapanjuurileivonnan pariin, sen tekevät nämä kolmen suklaan hapanjuuricookiet. Ilman näitä ei ehkä voi elää.
Katso myös Juureva mutakakku
Hapanjuurileivonnasta tarinaa blogissa:
Vinkit:
Ohjeita oman hapanjuuren valmistamiseen löytyy esimerkiksi erilaisilta nettisivuilta, blogeista ja hapanjuurileipurit-Facebookryhmästä.
Taikinasta tulee 36-38 cookieta. Lisää taikinaan suklaan lisäksi esimerkiksi hassel- tai cashewpähkinöitä, ihan vaan vaihtelun vuoksi.
Ainesosat ja valmistus
Taikina:
- 150 g vaaleaa aktiivista hapanjuurta
- 200 g voita
- 1 muna
- 300 g vehnäjauhoja (noin 5,5 dl)
- 1,5 dl sokeria (130 g)
- 1,5 dl fariinisokeria (90 g)
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl suolaa (sormisuola tms merisuola)
- 1 tl soodaa
- yhteensä 200 g suklaata (maito-, tumma- ja valkosuklaata)
Valmistele vaalea hapanjuuri käyttökuntoon ruokkimalla ja antamalla sen kohota noin kaksinkertaiseksi. Sulata voi valmiiksi ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet eli vehnäjauho, sokerit, suola ja sooda. Rouhi suklaat palasiksi.
Sekoita juuri, muna ja jäähtynyt voi keskenään. Yhdistä seokseen kuivat aineet. Sekoita lopuksi rouhittu suklaa taikinaan. Muotoile lihapullan kokoisia pyöreitä palloja pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 175-180 asteessa noin 10 minuutin ajan. Anna jäähtyä.. Siirrä keksit tarjoilu- tai säilytysastiaan jäähtyneinä. Säilytä cookiet esimerkiksi tiiviissä lasipurkissa.
0 kommenttia