Karpalo-kinuskitorttu

Yhdistä karpalo, kinuski, mascarpone, merisuolahiutaleet ja torttupohja. Enempää ei tarvita.

Annos:

8-10 palaa

Valmistus:

helppo

Sopii hyvin:

pieneen juhlaan

Reseptistä

Karpalo-kinuskitorttu valmistuu nopeasti ja on helposti varioitavissa. Kuvien torttu valmistui isänpäiväksi ja syötiin neljän henkilön voimin. Hillitymmille herkuttelijoille tästä riittää syötävää useammalle..

 

Vinkit:

Voit valmistaa torttupohjan ja kinuskin valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä, tällöin tortun kokoaminen tapahtuu käden käänteessä. Säilytä torttupohja muovin sisällä ettei se kuivu. Kuivumaan päässyttä torttupohjaa voi hieman kostuttaa, muutoin pehmeä torttuphja ei kaipaa kostutusta. Tortun voi tarjoilla heti, mutta kylmäsäilytyksessä se tekeytyy ja paranee.

 

Ainesosat ja valmistus

Torttupohja:

  • 2 munaa
  • 0,75 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Kinuski:

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl fariinisokeria

Kuorrute:

  • noin 3/5 kinuskista
  • 1,5 dl mascarponejuustoa

Lisäksi:

  • karpaloita
  • merisuolahiutaleita

Valmista torttupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, lisää seos munasokerivaahtoon. Voitele ja jauhota torttuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10-15 minuutin ajan. Kumoa torttu esimerkiksi ritilän päälle ja anna jäähtyä.

Valmista kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä välillä sekoitellen noin 12-15 minuutin ajan. Jäähdytä kylmässä. Kinuskin voi halutessaan valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen. 

Levitä noin 2/5 kinuskista tortun päälle. Ripottele kinuskin päälle karpaloita harvasti tai oman makusi mukaan. Ripottele hyppysellinen merisuolahiutaleita päälle. 

Vatkaa loput kinuskit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone vaahtoon ja vatkaa tasaiseksi, tavoitteena pursotukseen sopiva, riittävän jämäkkä, mutta pehmeä vaahto. Pursota tai lusikoi seos kinuskin ja karpaloiden päälle. Asettele karpaloita koristeeksi. Lisää vielä halutessasi ripaus merisuolahiutaleita. Säilytä valmis torttu kylmässä. 

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *