Suklaamuffinssit
Sydänsurujen kakun reseptistä varioidut muffinssit ovat mehevän suklaisia. Suurien tunteiden muffinssi nostattaa suklaiset suupielet hymyyn.
Annos:
22 muffinssia
Valmistus:
n. 1,5 tuntia
Sopii hyvin:
suklaan ystäville

Reseptistä
Helppous on sydänsurujen kakun reseptin yksi hyvistä puolista herkullisen maun lisäksi. Nämä suurien tunteiden muffinssit ovat yhtä helppoja ja hyviä. Reseptiä on myös helppo muokata vaikka saatavilla olevien ainesosien mukaan.
Lue lisää reseptistä ja muffinssilupauksesta blogissa:

Ainesosat ja valmistus
Muffinssit:
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 1 tl soodaa
- 0,5 tl suolaa
- 100 g suklaata (tummaa)
- 200 g vaniljarahkaa
- 1 dl valmista kaakaojuomaa (tai maitoa)
- 2 munaa
- 150 g margariinia
Sulata margariini. Rouhi suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rahka, kaakaojuoma ja munat kuiviin aineisiin. Lisää lopuksi jäähtynyt margariini ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista kiertoilmauunissa kahdella tasolla 170 asteessa noin 15-18 minuutin ajan. Tavallisessa uunissa paistolämpötila 200 astetta ja paistaminen keskitasolla. Kokeile kypsyys tikulla.
Kuorrute:
- 150 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g suklaata (100g tummaa+ 50g maitosuklaata)
- 50 g tuorejuustoa
Sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa tuorejuustoon, lisää seos voi-sokeriseokseen. Jos kuorrute juoksettuu, jatka vatkaamista. Kuorrutteen voi myös jäähdyttää jääkaapissa ja jatkaa vatkaamista hetken päätä.
Pursota kuorrute jäähtyneille muffinsseille. Koristele strösseleilla, sokerihelmillä ja vastaavilla. Säilytä jääkaapissa.






0 kommenttia