Sitruunamangokakku

Huoleton ja hurmaava kevään merkki, raikas juustokakku vaalealla rahkakakkupohjalla.

 

Annos:

10 palaa

Valmistus:

Huoleton

 

Sopii hyvin:

 Keväisiin juhlapäiviin

Reseptistä

Huoleton valmistaa, kaunis katsella ja raikkaan maukas maistella. Sitruunamangokakun valmistuksen huolettomuus korostuu erityisesti kakkupohjan tekemisessä. Valmis kakkupohja murennetaan kakkuvuokaan, joten ei tarvitse murehtia pienistä kauneusvirheistä. Kakun tekoa voi myös helpottaa ostamalla valmiin mangososeen kaupasta. 

Kakkualusta ja -kupu, sekä maljat Pussukka Klaukkala. Tarinaa renkaiden vaihdosta, kakkuarvonnasta ja tuotetestailusta blogissa:

Renkaanvaihtorumbaa ja kakkuarvonta

 

Vinkit:

Kakussa on melko runsaasti sitruunaa, sen määrää voi herkkävatsainen (liikahappoisuutta poteva) vähentää tai jättää kokonaan pois ja tehdä tästä mangokakun. Kakku mitoitettu 22-23 cm kakkuvuokaan. Pohjan voi paistaa muunkin kokoisessa vuoassa. Paista kaksinkertainen pohja ja laita puolet pakkaseen odottamaan seuraavaa kakkua (muista pidempi paistoaika).  Tätä kakkua voi valmistaa myös annosmaljoihin, katso kuvat, lisää asiasta blogissa.

Ainesosat ja valmistus

Pohja:

  • 100 g margariinia
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 1 tl soodaa (tai 2tl leivinjauhetta)
  • 1/2 prk  sitruuna- tai mangorahkaa
  • 1/2 dl kermaa 

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri ja sooda (tai leivinjauhe). Lisää kuivat aineet, sitruunarahka ja kerma taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 180 asteessa noin 10 minuutin ajan. Testaa kakun kypsyy tikulla. Kakku on kypsyä kun taikinaa ei enää tartu tikkuun. Kumoa paistunut kakku pyyhkeen tai leivinliinan päälle jäähtymään. 

Murenna jäähtynyt kakku irtopohjavuoan reunuksen sisään kakkupahvin tai -alustan päälle. Painele kevyesti tasaiseksi ja tiiviisti reunaa vasten.

Mangosose:

  • 1 mango

Kuori mango. Irrota hedelmäliha kivestä. Soseuta sileäksi. Tuoreen hedelmän sijasta voit käyttää myös kaupan valmissosetta. Levitä sosetta ohut kerros kakkupohjan päälle. Säästä loput soseesta kiillettä varten. 

Täyte:

  • 3,3 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl sokeria
  •  1 prk (200 g) sitruunarahkaa
  • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 3 rkl (tai 1,5 rkl) sitruunamehua
  • (1,5 rkl vettä, jos vähemmän sitruunamehua)
  • 4 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunan kuori. Purista sitruunan mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri, rahka, tuorejuusto ja sitruunankuori-raaste. Kiehauta sitruunamehu ja vesi ja lisää siihen liotetut liivatteet. Valuta hieman jäähtynyt liivateseos nauhana juustoseoksen joukkoon, vatkaa koko ajan. Levitä täyte kakkuvuokaan tasaisesti. 

Kiille:

  • 2 dl mangososetta
  • 1 rkl vettä
  •  1/2 dl hyytelösokeria

Kiehauta mangosose ja vesi. Lisää hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen sekoitellen. Anna jäähtyä ja sekoittele kunnes sakenee. Levitä kiille kakun täytteen päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään. 

Koristepursotukset:

  • 1 dl Flora Vispiä
  • 2-3 tl tomusokeria maun mukaan
  • 50 g mangorahkaa
  • 0,5 tl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa Flora Vispi tomusokerin kanssa vaahdoksi. Lisää rahka ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa hyvin, kunnes vaahto on riittävän tukevaa pursotettavaksi. Lisää tarvittaessa pieni määrä vaniljakreemijauhetta, jos vaahto on liian löysää.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *