Rommitaatelikakku
Omenalla höystetyn rommitaatelikakun tuoksu saa kehräämään.
Reseptistä
Rommitaatelikakun mehevyyttä lisäävät omena ja smetana. Vastapaistetun kakun tuoksu saa kehräämään. Kakku maistuu tuoreena ja katoaa pumpulin pehmeänä nopeasti parempiin suihin. Pakastaminen ja jääkaappisäilytys soveltuvat myös erinomaisesti tälle kakulle. Pumpulin pehmeys toki häviää, kun koostumus muuttuu kylmässä säilyttäessä kiinteämmäksi, mutta maut syventyvät.
Tällä kakulla ilahdutettiin 85-vuotiasta Irmaa, tästä lisää blogissa:
Vinkit:
Taikina määrä riittää yhteen normaalikokoiseen kakkuun tai kahteen pienempään.
Ainesosat ja valmistus
Kakku:
- 2 dl vettä
- 200 g pehmeitä kivettömiä taateleita
- n. 1 ½ dl ( 70-80 g) pilkottua, kuorittua omenaa
- 200 g voita
- 3-4 rkl tummaa rommia
- 3 munaa
- 0,5- 0,7 dl smetanaa tai muuta hapanta kermaa
- 1 tl soodaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl sokeria
Laita vesi, taatelit ja omenat kattilaan. Keitä kunnes taatelit pehmiävät. Rommin voi lisätä tässä vaiheessa ja antaa kiehahtaa tai rommin voi lisätä vasta voin jälkeen. Lisää pilkottu voi ja anna sulaa. Sekoita vatkaimella munat yksitellen seokseen. Sekoita sooda smetanan joukkoon. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vanilja-sokeri. Sekoita taateliseokseen sokeri, vehnäjauhoseos ja lopuksi smetana. Kaada voideltuun vuokaan. Paista 165 asteessa noin 45-50 minuutin ajan. Kumoa kakku pyyheliinan tai ritilän päälle.
0 kommenttia