Pinaatti-fetapallot
Pinaattifetapiirakasta tuttu makuyhdistelmä pehmeissä palloissa. Pientä suolaista naposteluun.
Annos:
Noin 50 palloa
Valmistus:
Nopea, helppo
Sopii hyvin:
Gluetiinittomaankin leivontaan

Reseptistä
Näitä popsii pallon jos toisenkin viinilasin tai teemukin äärellä. Resepti syntyi makuvaihtoehdoksi parmesan-maa-artisokka-muffinsseille, kummatkin voi toteuttaa palloina tai muffinsseina. Katso myös:
Vinkit:
Gluteenittomassa leivonnassa vehnäjauhot voi korvata esimerkiksi yhdistelmällä Fin mix jauhoseos 5 dl + hieno tattarijauho 1 dl. Muffinsseina paistettuna paistoaika vähän pidempi ja riippuu muffinssin koosta, tarkista kypsyys tikulla.

Ainesosat ja valmistus
Taikina:
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 0,5 – 1 tl sormisuolaa (merisuola)
- n 0,5 tl valkopippuria
- n. 0,5 tl muskottipähkinää (voi jättää myös pois)
- 150 g fetajuustoa
- 150 g pakastepinaattia
- 3 dl maitoa
- 1,1 dl juoksevaa margariinia
- 1 muna
Sulata pakastepinaatti, valuta ylimääräinen neste (noin 0,4 dl) siivilän läpi pois. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sormisuola (sormilla murentaen), valkopippuri ja muskottipähkinä keskenään. Murenna kuivien aineiden joukkoon fetajuusto. Lisää sulatettu pinaatti, maito, muna ja margariini, sekoita tasaiseksi.
Annostele taikinaa cakepops-vuoan/muotin koloihin. Jotta palloista tulee pyöreitä, taikinaa pitää laittaa koloon kukkura-annos, mutta se ei saa levitä reunojen yli. Laita muotin kansi paikoilleen. Paista uunissa 180 asteessa noin 12 minuutin ajan. Pallojen ei ole tarkoitus ruskistua. Kun muotin kannen rei’istä kuplii rasvaa, pallot ovat valmiita.
Pallot ovat parhaimmillaan tuoreina tai vähän lämmitettyinä.




0 kommenttia