Parmesan-maa-artisokkamuffinssit

Timjamilla höystetty tuorejuustokuorrute kruunaa mini- tai isommankin parmesan-maa-artisokkamuffinssin.

Annos:

n. 40 minimuffinssia tai n. 20 normaalikokoista

Valmistus:

nopea

Sopii hyvin:

gluteenittomaankin leivontaan

Reseptistä

Pehmeä parmesan-maa-artisokkamuffinssi saa lisämakua timjamilla maustetusta tuorejuustokuorrutteesta. Muffinssi on parhaimmillaan tuoreena. Muffinssien sijasta taikinan voi paistaa myös palloiksi kakkutikkarimuotilla. Makuvaihtoehtona pinaatti-feta, katso ohje tästä:

Pinaattifetapallot

Vinkit:

Gluteiinittomat muffinssit valmistetaan korvaamalla vehnäjauhot gluteeinittomalla jauhoseoksella, määrä on sama. Hyväksi havaittu yhdistelmä on 5 dl gluteiinitonta jauhoseosta (Fin Mix) ja 1 dl hienoa tattarijauhoja. Paista muffinssit muffinssipellillä tai kaksi paperista muffinssivuokaa päällekkäin, jolloin muffinssit pysyvät paremmin muodossaan. 

Ainesosat ja valmistus

Muffinssitaikina:

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl sormisuolaa (merisuola)
  • 3 dl raastettua parmesaania
  • 2,5 dl raastettua maa-artisokkaa
  • 3 dl maitoa
  • 1,1 dl juoksevaa margariinia
  • 1 muna

Kuorrute:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl kermaa
  • 3 tl tuoretta timjamia silputtuna
  • 3 rkl raastettua parmesaania
  • suolaa 

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon parmesaaniraaste, maa-artisokkaraaste, maito, rasva ja muna. Sekoita tasaiseksi. 

Annostele taikina muffinssivuokiin. Täytä muffinssivuoat lähes täyteen. Paista uunissa 180 asteessa noin 10 minuutin ajan. Pinnan ei tarvite saada kuin aavistus väriä. 

Tee muffinsseille kuorrute. Vatkaa tuorejuusto ja kerma sähkövatkaimella. Lisää timjami ja parmesaaniraaste. Mausta tarvittaessa suolalla. Pursota juuri ennen tarjoilua muffinsseille koristeeksi ruusuke. Koristele tuoreella timjamilla.

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *