Omenapiirakka

Omena- (tai raparperi-) piirakka (Maisemakahvilan raparperipiirakan serkku)

Annos:

Uunipellillinen

Valmistus:

1 tunti

Sopii hyvin:

Kahvipöytään

Reseptistä

Ysstävältä saatu resepti

Omenapiirakkaa ja sukututkimusta. Hittipiirakan äiti, täti vai isomummo?

Tästä reseptistä kerrotaan lisää blogissa:

Omenapiirakkaa ja sukututkimusta

Huomioitavaa:

Kuvan piirakka on paistettu 33 x 36 cm (sisämitat) uunipellillä. Käytetty lasia, jonka vetoisuus 2,5dl. Vehnäjauhojen sijasta voi käyttää gluteiinitonta jauhoa. Rahkapurkki 250g.

Resepti sanamuotoineen lähes sellaisena kuin olen sen saanut. Omenoinen (raparperien) määrä lisätty reseptiin.

Ainesosat ja valmistus

Taikina:

  • 4 lasia jauhoka
  • 2 lasia sokeria
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 25O g sulatettua voita (margariini ei käy)

Täyte:

  • noin  8-10 dl pilkottua omenaa tai raparperia
  • 2 prk rahkaa tai 1 prk rahkaa ja 2dl piimää
  • 1 lasi sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan mehu

Sekoita pohjataikinan aineet ja taikina kahtia. Lisää toiseen osaan 1 lasi piimää ja yksi muna. Kippaa pellille. Laita päälle omena- tai raparperipalat.

Sekoita tasaiseksi ja kaada “litku” omenoiden (tai raparperien) päälle.
Ripottele pinnalle toinen osa pohjataikinasta.
Paista 200 asteessa n. ½ tuntia.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *