Omenapiirakka
Annos:
Uunipellillinen
Valmistus:
1 tunti
Sopii hyvin:
Kahvipöytään
Reseptistä
Ysstävältä saatu resepti
Omenapiirakkaa ja sukututkimusta. Hittipiirakan äiti, täti vai isomummo?
Tästä reseptistä kerrotaan lisää blogissa:
Huomioitavaa:
Kuvan piirakka on paistettu 33 x 36 cm (sisämitat) uunipellillä. Käytetty lasia, jonka vetoisuus 2,5dl. Vehnäjauhojen sijasta voi käyttää gluteiinitonta jauhoa. Rahkapurkki 250g.
Resepti sanamuotoineen lähes sellaisena kuin olen sen saanut. Omenoinen (raparperien) määrä lisätty reseptiin.
Ainesosat ja valmistus
Taikina:
- 4 lasia jauhoka
- 2 lasia sokeria
- 2 tl soodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 25O g sulatettua voita (margariini ei käy)
Täyte:
- noin 8-10 dl pilkottua omenaa tai raparperia
- 2 prk rahkaa tai 1 prk rahkaa ja 2dl piimää
- 1 lasi sokeria
- 2 munaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan mehu
Sekoita pohjataikinan aineet ja taikina kahtia. Lisää toiseen osaan 1 lasi piimää ja yksi muna. Kippaa pellille. Laita päälle omena- tai raparperipalat.
Sekoita tasaiseksi ja kaada “litku” omenoiden (tai raparperien) päälle.
Ripottele pinnalle toinen osa pohjataikinasta.
Paista 200 asteessa n. ½ tuntia.
0 kommenttia