Mustaherukkakreemi

Aidoista marjoista tehty aromikas mustaherukkakreemi sopii täytekakun kuorrutteeksi ja kuppikakkujen päälle pursotettavaksi.

Annos:

yhden täytekakun kuorrutus ja pursotukset

Valmistus:

helpohko

 

Sopii hyvin:

kuorrutteeksi ja pursotettavaksi

Reseptistä

Mustaherukkakreemi saa kauniin värinsä ja aromikkaan makunsa aidoista marjoista. Jos käytät mustaherukan sijasta muita marjoja, huomioi eri marjojen erilaiset nestepitoisuudet. Reseptivihkon kirsikkakreemin ohjeeseen pääset tästä:

Silmittömän onnen kakku

 

Ainesosat ja valmistus

Mustaherukkakreemi:

  • 1,5 dl mustaherukoita 
  • 1,5 rkl tomusokeria
  • 200 g voita
  • 200 g tomusokeria

Soseuta tuoreet tai pakastetut mustaherukat sileäksi soseeksi. Sekoita 1 rkl tomusokeria soseen joukkoon. Vatkaa voi ja tomusokeri (200g) kiiltäväksi kreemiksi. Sekoita 2,5 rkl mustaherukkasosetta kreemin joukkoon. Jatka vatkaamista. Kreemin väri vaalenee ja voin maku vähenee kun vatkaamista jatkaa riittävän kauan. Lisää tarvittaessa pieni määrä (0,5 rkl) mustaherukkasosetta, jos haluat voimakkaamman mustaherukan maun tai tummemman värin.

Levitä kreemi kakulle tai pursota kuppikakkujen koristeeksi.

Jääkaapissa säilytetty tai pakastimesta sulatettu kreemi notkistetaan vatkaamalla ennen käyttöä.

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *