Mustaherukkakreemi
Aidoista marjoista tehty aromikas mustaherukkakreemi sopii täytekakun kuorrutteeksi ja kuppikakkujen päälle pursotettavaksi.
Annos:
yhden täytekakun kuorrutus ja pursotukset
Valmistus:
helpohko
Sopii hyvin:
kuorrutteeksi ja pursotettavaksi

Reseptistä
Mustaherukkakreemi saa kauniin värinsä ja aromikkaan makunsa aidoista marjoista. Jos käytät mustaherukan sijasta muita marjoja, huomioi eri marjojen erilaiset nestepitoisuudet. Reseptivihkon kirsikkakreemin ohjeeseen pääset tästä:

Ainesosat ja valmistus
Mustaherukkakreemi:
- 1,5 dl mustaherukoita
- 1,5 rkl tomusokeria
- 200 g voita
- 200 g tomusokeria
Soseuta tuoreet tai pakastetut mustaherukat sileäksi soseeksi. Sekoita 1 rkl tomusokeria soseen joukkoon. Vatkaa voi ja tomusokeri (200g) kiiltäväksi kreemiksi. Sekoita 2,5 rkl mustaherukkasosetta kreemin joukkoon. Jatka vatkaamista. Kreemin väri vaalenee ja voin maku vähenee kun vatkaamista jatkaa riittävän kauan. Lisää tarvittaessa pieni määrä (0,5 rkl) mustaherukkasosetta, jos haluat voimakkaamman mustaherukan maun tai tummemman värin.
Levitä kreemi kakulle tai pursota kuppikakkujen koristeeksi.
Jääkaapissa säilytetty tai pakastimesta sulatettu kreemi notkistetaan vatkaamalla ennen käyttöä.



0 kommenttia