Silmittömän onnen kakku
Suklainen ja kirsikkainen kahvikakku, joka ei pyytele anteeksi. Tuoreista marjoista tehty kirsikkakreemi täytteenä ja koristeena.
Annos:
yksi iso tai kaksi pienempää kahvikakkua
Valmistus:
helppo, ei niin nopea

Reseptistä
Silmittömän onnen kirsikkasuklaakakku on sydänsurujen kakun yltiöonnellinen sukulainen. Idea kakkuun löytyi kuitenkin unkarilaisesta ruokalehdestä. Sydänsurujen kakkuun on tässä reseptissä lisätty kirsikat, kirsikkakreemi ja suklaakuorrute.

Vinkit:
Kakkutaikina riittää yhteen 1,8 vetoiseen kakkuvuokaan tai kahteen noin litran vetoiseen vuokaan. Kuvien kakut tehty kahteen pikkuvuokaan. Kokeile maustaa kakku lorauksella kirsikkalikööriä, saat pisteen iin päälle. Kakku paranee vanhetessaan jääkaapissa päivän tai pari, voi siis valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Koristeluun voi käyttää lisäksi esimerkiksi suklaarouhetta ja kirsikoita.
Ainesosat ja valmistus
Kakku:
- 5 dl vehnäjauhoja
- 4 dl sokeria
- 3/4 dl kaakaojauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- 250 g maitorahkaa
- 0,5 dl maitoa
- 2 munaa
- 150 g voita tai margariinia
- 200 g kirsikoita
Kirsikkakreemi:
- 50 g tomusokeria
- 100 g voita tai margariinia
- 200 g kirsikoita
- 1 rkl tomusokeria
- 3 rkl vaniljakreemijauhetta
Kuorrute ja koristeet:
- 100 g tummaa suklaata
- 0,75 dl kermaa
- pieni määrä (noin 1 – 1½ dl) kirsikkakreemiä
Valmista kakku. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon rahka, maito ja munat. Lisää sulatettu voi, sekoita tasaiseksi. Sekoita käännellen joukkoon kirsikat, joista on kivet poistettu. Paista kakkuvuoassa uunin alatasolla 170 astessa noin 60-70 minuutin ajan. Testaa kypsyys puutikulla. Kakku on kypsää kun siihen ei tartu enää kosteaa taikinaa.
Anna kakun jäähtyä hyvin, ensin huoneenlämmössä ja lopuksi jääkaapissa. Kakku on helpoin leikata kerroksiin hyvin jäähtyneenä. Leikkaa kakku kolmeksi kerroksesi.
Valmista kreemi. Vatkaa tomusokeri ja rasva kiiltäväksi vaahdoksi. Poista kirsikoista kivet ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita soseeseen 1 rkl tomusokeria ja 2 rkl vaniljakreemijauhetta. Yhdistä voitomusokerivaahto ja kirsikkaseos vatkaamalla. Seos muuttuu aluksi rakeiseksi (juoksettuu). Jatka vatkaamista ja lisää viimeinen ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta. Vatkaa kunnes kreemi on kiiltävää ja siihen jää vispilöistä kuviot.
Täytä kakku kreemillä. Säästä halutessasi pieni määrä kreemiä koristepursotuksia varten. Laita suklaa kerman kanssa vesihauteeseen, sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Koristele kakku suklaavalumilla. Pursota päälle vielä kreemistä koristeeksi ruusukkeita tms.









Tämä lähtee ilman muuta kokeilulistalle. Suklaa/kirsikka niin hyvä yhdistelmä. Testaan myös marinointia kollan alkohoolilla.
Kiva kuulla! Kirsikoiden marinointi alkoholilla voikin olla hyvä idea! Pitääpä testata itsekin, joku likööriloraus taikinaan voisi myös sopia. Tulisi aika kiva kakku jouluksikin 🙂