Mantelikarpalocookies
Sisältä pehmeän, herkullisen cookien juju on mantelimassa. Houkutteleva ulkonäkö syntyy valkosuklaa- ja sokerihelmikoristeluin.
Annos:
46 keksiä
Valmistus:
helppo, nopea
Sopii hyvin:
lapsille ja aikuisille
Reseptistä
Helppovalmisteinen ja herkullinen cookie. Paistoajan kanssa saa olla tarkka, ettei keksi paistu liian kovaksi. Valkosuklaa sekä maustaa että koristaa keksit, mutta ne maistuvat myös sellaisinaan, ilman koristeita.
Mantelikarpalocookieita oli mukana talvisella retkellä, retkestä lisää blogissa:
Ainesosat ja valmistus
Taikina:
- 250 g voita
- 150 g mantelimassaa
- 2 munaa
- 5 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
- 1 tl suolaa
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 1 ½ dl hienoa sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 150 g kuivattuja karpaloita
Sulata voi kattilassa, lisää mantelimassa ja sekoittele kunnes massa on sulanut voin sekaan. Anna jäähtyä hetken aikaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munat jäähtyneeseen mantelimassaseokseen reilusti sekoittaen. Silppua karpalot saksilla pienemmiksi. Yhdistä kuivat aineet, karpalot ja mantelimassaseos. Tee taikinasta pieniä palloja pellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 10 minuutin ajan.
Koristeluun:
- valkosuklaata
- sokerihelmiä ja strösseleitä
Sulata valkosuklaata vesihauteessa. Laita sulanut suklaa pursotuspussiin tai esim. minigrip-pussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Tee valkosuklaalla koristelut keksien päälle. Lisää helmiä ja strösseleitä ennen kuin valkosuklaa ehtii jähmettyä.
0 kommenttia