Lakritsimarenkipalat
Suklaakakkupohja ja marenkikerros. Lakritsijauhe ripotellaan mausteeksi paiston jälkeen.
Reseptistä
Lakritsimarenkipalojen pohjataikina on lainattu Dumle-överin reseptistä. Täytekakkupohjan taikina taipuu pohjaksi vaikka mokkapaloille tai kuten tässä, lakritsimarenkipaloille.
Katso Dumle-överin resepti.
Vinkit:
Marengin voi lakritsajauheen sijasta maustaa esimerkiksi vaniljasokerilla. Vaniljasokeri sekoitetaan marengin sekaan toisin kuin lakritsijauhe, joka ripotellaan marengin päälle. Jos ripottelet lakritsijauheen heti lämpimän leivonnaisen päälle, jauhe ”sulaa” pinnalle. Samoin voi käydä jääkaappisäilytyksessä. ”Sulaminen” ei haittaa, päinvastoin.
Ainesosat ja valmistus
Marenki:
- 5 munaa
- 2,5 dl tomusokeria
- n. 1 tl (tai vähemmän) lakritsijauhetta (marengin päälle paiston jälkeen)
Taikina:
- 6 dl vehnäjauhoja
- 4 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 2 munaa
- 2 dl maitoa tai kaakaojuomaa
- 0,75 dl juoksevaa margariinia
- 2 dl kuumaa vettä
Valmista ensin marenki. Vatkaa munat ja tomusokeri vaahdoksi. Jatka vatkaamista kunnes vaahto ei kulhoa käännettäessä tipu tai valu. Jätä marenki odottamaan ja valmista pohjataikina.
Yhdistä kuivat aineet. Lisää munat, maito, rasva ja kuuma vesi. Sekoita lusikalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lisää taikinan päälle nokareina marenki. Levitä marenki niin että se peittää koko taikinan. Pinta saa olla epätasainen.
Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä. Ripottele lakritsijauhetta marengin päälle mausteeksi ja koristeeksi. Leikkaa paloiksi.
0 kommenttia