Kuusirannan suklaakakku
Tahmainen ja kostea suklaakakku kätkee sisäänsä rommilla maustetut ja soseutetut rusinat. Da-Capo-kuorrutus ja koristelu viimeistelevät kakun.
Annos:
yksi iso tai kaksi pienempää kahvikakkua
Valmistus:
lusikalla sekoitettava taikina
Sopii hyvin:
rusinamöykkyjä kammoksuvillekin
Reseptistä
Tahmean kostean Kuusirannan suklaakakun juju on soseutetut rusinat, rommi ja Da-Capo-suklaakuorrutus. Kakku sopii siis myös heille (meille), jotka eivät pidä pehmeistä rusinamöykyistä kakussa tai pullassa. Kakku on valmista syötäväksi heti jäähdyttyään, mikä on hyvä, koska tämä häviää jääkaapista ennen kuin se ehtii tekeytyä viileässä. Kestää kuitenkin säilytystä – jos piilotat sen hyvin.
Reseptin pohjana on ollut sydänsurujen kakun ohje.
Katso myös: Kuusirannan piparpalat
Vinkit:
Kakkutaikina riittää yhteen 2 l vetoiseen kakkuvuokaan tai kahteen litran vetoiseen vuokaan. Monet uudemmat kakkuvuoat eivät tarvitse leivitystä, pelkkä voitelu rasvalla tai vuokasprayllä riittää. Voit korvata rommin rommiaromilla tai appelsiinimehulla.
Ainesosat ja valmistus
Kakku:
- 5 dl vehnäjauhoja
- 4 dl sokeria
- 3/4 dl kaakaojauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- 250 g maitorahkaa
- 0,5 dl maitoa
- 2 munaa
- 150 g voita tai margariinia
- 150 g rusinoita
- 3 rkl rommia (tai muutama tippa rommiaromia ja noin 3 kl vettä)
Kuorrute:
- 100 g Da-Capo-suklaata
- 0,35 dl kerma
Laita rusinat ja rommi kattilaan. Jos maltat, anna rusinoiden maustua 15-30 minuuttia. Lämmitä hetken aikaa (vähintään minuutin) niin että rusinat aavistuksen pehmenevät. Soseuta rusinat esim. sauvasekoittimella. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon rahka, maito ja munat. Lisää sulatettu voi ja rusinasose, sekoita tasaiseksi.
Voitele ja tarvittaessa leivitå kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 170 astessa noin 60-70 minuutin ajan. Alenna tarvittaessa hieman (160 asteeseen) lämpötilaa loppuvaiheessa tai peitä leivinpaperilla jos kakku uhkaa tummua pinnasta liikaa. Testaa kypsyys puutikulla. Kakku on kypsää kun siihen ei tartu enää kosteaa taikinaa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Tee kakulle kuorrute. Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa, sekoittele. Kuorrute on lämpinä melko juoksevaa. Anna kuorrutteen hetken jäähtyä ennen valuttamista kakun päälle. Lämmitä kuorrutetta, jos se on jäähtynyt liikaa. Koristele esimerkiksi strösseleillä tai muilla kakun koristeilla. Kakun päälle voi halutessaan vielä ennen tarjoilua siivilöidä tomusokeria. Säilytä kakku jääkaapissa.
0 kommenttia