Karpalokakku
Karpaloinen, miedosti kookokseltakin maistuva kahvikakku, johon lisämakua tuo kinuski- tai valkosuklaakuorrute.
Annos:
n. 25 palaa
Valmistus:
30+50+15 minuuttia
Sopii hyvin:
kahvipöytään, lahjaksi
Reseptistä
Simppeli kahvikakku, jossa maistuu karpalo ja kookos. Lisää makua tulee kuorrutteesta, joka on joko kinuskia tai valkosuklaata. Tätä reseptiä testattiin 25 kakun ja 10 leipojan voimin kakkurallissa, jossa kakut jaettiin jouluiloksi Jouluapu Nurmijärven kautta. Reseptiä on muokattu kakkurallista tulleiden kokemusten perusteella.
Kakusta ja jouluavusta blogissa:
Vinkit:
Taikinamäärä on sopiva 1,7 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Kinuskikurrutteen sijasta kakun voi koristella 75-100 g:lla sulatettua valkosuklaata. Kakku paranee ja mehevöityy säilytyksessä. Pidempiaikainen säilytys viileässä. Säilyy myös huoneenlämmössä joitakin päiviä. Kakun voi pakastaa.
Ainesosat ja valmistus
Kakku:
- 2 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 2,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1,5 dl kermaa
- 150 g voita (tai margariinia)
- 100-150 g kuivattuja karpaloita
- voita ja kookoshiutaleita kakkuvuokaan
Voitele kakkuvuoka, ripottele kookoshiutaleita vuokaan. Sulata voi, jätä jäähtymään. Pilko saksilla karpaloita pienemmiksi. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja kerma vuorotellen munasokeriseokseen. Lisää lopuksi jäähtynyt rasva ja karpalot. Säästä osa karpaloista kakun koristeluun. Lämmitä uuni 185 asteesen. Alenna lämpötila 165 asteeseen kun laitat kakkuvuoan uuniin. Paista uunin alatasolla noin 50-55 minuutin ajan. Kumoa pyyheliinan päälle, jäähdytä peiteltynä.
Kinuskikuorrute:
- 0,75 dl fariinisokeria
- 0,75 dll kerma
Keitä fariinisokeria ja kermaa sekoitellen noin 12-15 minuutin ajan. Valuta kinuskikuorrutetta jäähtyneen kakun päälle. Vaihtoehtoisesti kakun voi koristella sulatetulla valkosuklaalla (kuten kuvissa). Ripottele kuorrutteen päälle koristeeksi karpaloita kokonaisina tai silputtuna.
0 kommenttia