Karpalokakku

Karpaloinen, miedosti kookokseltakin maistuva kahvikakku, johon lisämakua tuo kinuski- tai valkosuklaakuorrute.

Annos:

n. 25 palaa

Valmistus:

 30+50+15 minuuttia

Sopii hyvin:

kahvipöytään, lahjaksi

Reseptistä

Simppeli kahvikakku, jossa maistuu karpalo ja kookos. Lisää makua tulee kuorrutteesta, joka on joko kinuskia tai valkosuklaata. Tätä reseptiä testattiin 25 kakun ja 10 leipojan voimin kakkurallissa, jossa kakut jaettiin jouluiloksi Jouluapu Nurmijärven kautta. Reseptiä on  muokattu kakkurallista tulleiden kokemusten perusteella. 

Kakusta ja jouluavusta blogissa:

Jouluinen kakkuralli

Vinkit:

Taikinamäärä on sopiva 1,7 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Kinuskikurrutteen sijasta kakun voi koristella 75-100 g:lla sulatettua valkosuklaata. Kakku paranee ja mehevöityy säilytyksessä. Pidempiaikainen säilytys viileässä. Säilyy myös huoneenlämmössä joitakin päiviä. Kakun voi pakastaa.

Ainesosat ja valmistus

Kakku:

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl kermaa
  • 150 g voita (tai margariinia)
  • 100-150 g kuivattuja karpaloita
  • voita ja kookoshiutaleita kakkuvuokaan

Voitele kakkuvuoka, ripottele kookoshiutaleita vuokaan. Sulata voi, jätä jäähtymään. Pilko saksilla karpaloita pienemmiksi. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja kerma vuorotellen munasokeriseokseen. Lisää lopuksi jäähtynyt rasva ja karpalot. Säästä osa karpaloista kakun koristeluun. Lämmitä uuni 185 asteesen. Alenna lämpötila 165 asteeseen kun laitat kakkuvuoan uuniin. Paista uunin alatasolla noin 50-55 minuutin ajan. Kumoa pyyheliinan päälle, jäähdytä peiteltynä.

Kinuskikuorrute:

  • 0,75 dl fariinisokeria
  • 0,75 dll kerma

Keitä fariinisokeria ja kermaa sekoitellen noin 12-15 minuutin ajan. Valuta kinuskikuorrutetta jäähtyneen kakun päälle. Vaihtoehtoisesti kakun voi koristella sulatetulla valkosuklaalla (kuten kuvissa). Ripottele kuorrutteen päälle koristeeksi karpaloita kokonaisina tai silputtuna.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *