Kantokakun kaarna

Kantokakun kaarna syntyy maitosuklaasta ja tummasta suklaasta. Pakkasenpuremat tehdään sokerilla.

Reseptistä

Pakkasen puremaan kantokakkuun tehdään kaarnat rennolla otteella. Epäsäännöllisyys, möykyt ja kumpareet tekevät kaarnasta elävän näköistä. Viitseliäs sipaisee vielä ennen pöytään nostoa tomusokeria sinne tänne kaarnan pintaan huurteista vaikutelmaa lisäämään.

Marraskuisesta, vuoden harmaimman päivän kantokakusta blogissa:

Pakkasenpuremia ja takkatulta

Ainesosat ja valmistus

Tarvitset:

  • maitosuklaata
  • tummaa suklaata
  • hienoa sokeria

Sulata ensin maitosuklaa. Annostele maitosuklaata pullasudilla leivinpaperin päälle sopivan korkuisiksi kaarnan “pohjiksi”. Kaarnat voivat olla eri korkuisia ja eri levyisiä. Pinta saa olla epätasainen, elävä. Anna maitosuklaakaarnojen jähmettyä viileässä. Lämpimässä jähmettyminen kestää kauemmin. Sulata tumma suklaa ja levitä pullasudilla jähmettyneiden maitosuklaakaarnojen päälle. Korosta epätasaisuuksia ja tee niitä lisää. Maitosuklaan reunat saavat jäädä näkyviin. Jähmetä. Annostele jähmettyneen kaarnan eri kohtiin, esimerkiksi huippuihin, pieniä määriä suklaata. Sirottele päälle sokeria. Irrota kaarnat veitsellä leivinpaperista. Ravistele ylimääräiset sokerit pois. Voit myös rapsutella sokeria pois, jos sitä tuli liikaa.

 

Kakun koristelu kaarnalla:

  • kakku
  • kuorrute
  • kaarnat
  • koristeita
  • (tomusokeria)

Levitä täytekakun päälle kuorrute, kreemit soveltuvat tähän hyvin. Paina kaarnan palat kakun reunoille kuorrutteeseen. Anna jähmettyä jääkaapissa. Kaarnaan voi kiinnittää koristeita sulalla suklaalla. Tomusokeria sipaisemalla saa kaarnan pintaan huurretta, mutta se sulaa suklaaseen jääkaappisäilytyksessä.  

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *