Jauhelihapiirakka
Vanha tuttu levylihapiirakka saa vaihtelua riisiseoksesta ja maustetaan oman maun mukaan. Blogikeittiössä mausteena yleismausteenakin toimiva salainen ase.
Annos:
12-16 palaa
Valmistus:
helppo, nopea
Sopii hyvin:
teen ja kahvin kanssa

Reseptistä
Jauhelihapiirakka tehdään rahka”voi”taikinaan, jossa voin tilalla on margariini. Ohueksi kaulittu taikina tekee piirakan keveän tuntuiseksi.
Blogikeittiön salainen ainesosa ja yleismauste ruuanlaitossa on Tallinnasta haettu kasvisliemijauhe Vegeta. Se maustaa myös jauhelihapiirakkaa.
Jauhelihapiirakkaa oli mukana talvisella retkellä. Retkestä lisää blogissa:

Ainesosat ja valmistus
Taikina:
- 250 g margariinia (tai voita)
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 250 g rahkaa
Pilko voi muutamaan osaan kulhoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi käsin kuivat aineet rasvan sekaan. Lisää rahka. Laita taikina jääkaappiin lepäämään täytteiden valmistamisen ajaksi.
Täyte:
- 1,25 dl tumma riisi-quinoa moniviljaseosta
- 400 g jauhelihaa
- mausteita (kasvisliemijauhe Vegeta, paprikajauhe, valkopippuri, suola)
- sesam-siemeniä piirakan päälle
Kypsenä riisi-moniviljaseos ohjeen mukaisesti. Ruskista jauheliha ja mausta se.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kaksi saman kokoista ohutta levyä (noin 28cm x 36 cm). Levitä täytteet toiselle levylle. Käännä kansitaikina leivinpaperin avulla täytteen päälle. Irrota leivinpaperi. Nipistä reunat yhteen. Voitele piirakka munalla. Pistele haarukalla reikiä. Ripottele sesam-siemeniä piirakan päälle.
Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa kunnes piirakka on saanut väriä, noin 20-25 minuutin ajan.




0 kommenttia