Hedelmätoffeekakku

Makua tuovat omenakanelihillo ja kermatoffeekreemi. Nopeasti hupeneva kakku, jonka viimeisestä palasta käydään kilpailua. 

Annos:

12-16 palaa

Valmistus:

Tarjoilua edeltävänä päivänä

 

Sopii hyvin:

 Juhlahetkiin

Reseptistä

Hedelmätoffeekakun resepti on mokkapaloista mutkien kautta johdettu. Prototyypistä tuli mieleen ja mauksi suuhun porkkanakakku. Lisäämällä omenahillon määrää makuyhtymä loiveni. Nopeasti hupeneva kaikkien vuodenaikojen kakku. Viimeisestä palasta käydään kilpailua..

Tästä reseptistä kerrotaan lisää blogissa:

Talven äänet, kakun maut

Vinkit:

Kakkua voi varioida käyttämällä sitruunarahkan sijasta esimerkiksi mangorahkaa, omenahillon sijasta aprikoosi- tai muuta hedelmähilloa. Kuorrutetta voi maustaa hedelmäiseksi käyttämällä sitruuna- tai appelsiinimehua. Kakun voi tehdä myös yksikerroksisena, paista silloin pohja hieman pienemmällä pellillä tai torttuvuoassa.

Kreemi riittää kakun päälle ja kuvien mukaisiin pursotuksiin. Jos laitat kreemiä myös kakun väliin, tee kaksinkertainen määrä.  Kuvissa kakku on jaettu puoliksi, toisesta puolesta tehty kuusi annospalaa/leivosta.

Ainesosat ja valmistus

Pohja:

  • 200 g margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 tl leivinjauhetta tai 2 tl soodaa
  • 1 prk sitruunarahkaa
  • 1 dl kermaa 

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja sekoita. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet, sitruunarahka ja kerma taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina noin 28cm x 36 cm pellille tai esimerkiksi reunusvuokaan. Paista  200 asteessa noin 10 minuutin ajan. Kumoa paistunut kakku pyyhkeen tai leivinliinan päälle jäähtymään. Irroita leivinpaperi kakun päältä. 

Täyte ja kermatoffeekreemi:

  • omenakanelihilloa
  • ½ pussia kermatoffeeta
  • 50 g voita (tai margariinia)
  • 100 g margariinia (tai voita)
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kuumaa vettä
  • 50 g tuorejuustoa

Levitä hillo jäähtyneen kakun päälle. Leikkaa kakku kahteen osaan. (Halutessasi voit laittaa kreemiä alemman puolikkaan hillon päälle.) Nosta osat päällekkäin hillopuolet vastakkain. 

Valmista kreemi. (Huomioi kreemin määrä, katso ohjeen alusta vinkit!) Sulata kermatoffeet voin kanssa vesihauteessa. Sekoittele sulamisen aikana. Lisää sulattelun lopuksi neste, sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hetki ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. 

Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi, noin viiden minuutin ajan. Lisää joukkoon kermatoffeeseos. Vatkaa jämäkäksi ja kiiltäväksi. Levitä osa kuorrutteesta kakun päälle. Kuorrute liukuu helposti hillon päällä. Levitä kuorrutetta siksi pieni määrä kerrallaan esim. kahden lusikan avulla. Liukumista vähentää ja kuorrutteen levittämistä helpottaa, jos malttaa antaa hillon rauhassa imeytyä kakkuun ennen kuorrutteen lisäämistä. Laita loput kuorrutteesta pursotepussiin ja koristele kakku kokonaisena tai valmiiksi leikatut palat pursottamalla. Lisää nompparelleja tai muita koristeita. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *