Dumle-täytekakku
Annos:
12-15 henkilölle
Valmistus:
kahtena päivänä
Sopii hyvin:
juhliin, herkutteluun
Reseptistä
Tätä kakkua tehdessä pääsee tutustumaan Dumlen sielunelämään. Syvällisempi suhde tähän karkkiin syntyy ehkä kolmannen kakun jälkeen. Dumlea sulatellaan kakkua tehdessä kolme kertaa, ensin moussea varten, sitten kreemiin ja lopuksi ah, kakun kruunaavaa valumaa varten. Tärkeää Dumlen sulatuksessa ja käsittelyssä on maltti ja riittävän alhainen lämpöttila, ripeys oikeassa kohdassa ja lopulta usko, että kyllä se onnistuu.
Edit: Kakku koki päivityksen 10/2019, uuteen, dumlempaan reseptiin tästä:
Kakku on mitoitettu halkaisijaltaan 16 cm vuokaan. Pohjaksi käy suklaakakkupohja tai perinteinen sokerikakkupohja. Mansikkamousse riittää kahteen täyteväliin ja Dumlemousse yhteen väliin. Kreemin määrä riittää isompaankin kakkuun, jos et tee pursotuksia koristeeksi.
Ainesosat ja valmistus
4 munan suklaakakkupohja:
- 50 g leivontasuklaata (tummaa)
- 50 g voita
- 4 munaa
- 70% munien painosta sokeria
- 70% munien painosta vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Dumlemousse:
- 2 dl + ½ dl kuohukermaa
- (½ rkl voita)
- 13 Dumle-karkkia (eli alle puoli pussia)
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Sulata pieni määrä voita miedolla lämmöllä vesihauteessa, lisää Dumle-karkit ja ½ dl kermaa (voita ei ole pakko käyttää). Kun karkit ovat sulaneet, ota seos pois vesihauteesta ja vatkaa nopeasti ja voimakkaasti tuorejuusto Dumle-seokseen. Vatkaa Dumle-tuorejuustoseos ja vaniljakreemijauhe kermavaahdon joukkoon. Tässä kohtaa saattaa usko loppua, jos seos muuttuu ryynimäiseksi, eli juoksettuu. Jatka silti vatkaamista ja lisää tarpeen mukaan vähissä erissä vaniljakreemijauhetta kunnes seos on jälleen sileää ja riittävän jämäkkää.
- 5 dl pakasterasiallinen pakastettuja mansikoita (n. 270 g, ilman rasian painoa)
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 100 g vaniljatuorejuustoa
- 1-2 rkl sokeria
- n. ½ dl vaniljakreemijauhetta
- kakkupohja
- mansikkamousse
- dumlemousse
- 1-1½ dl maitokaakaota pohjien kostuttamiseen
- reunusmuovia
- irtopohjakakkuvuoka
- kakkupahvi tai alusta
Dumlekreemi:
- 1 ½ rkl kaakaojauhetta
- 1 ½ rkl kuumaa vettä
- 1/2 pss Dumleja (14 tai 15 kpl)
- 25 g + 150 g voita
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
Vatkaa 150 g voita, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi, sileäksi vaahdoksi, noin 5 minuutin ajan. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Jos Dumleseos on ehtinyt jähmettyä, laita se hetkeksi vesihauteeseen ja sekoita. Lisää Dumleseos koko ajan vatkaten voitomusokeriseokseen. Vatkaa vielä parin minuutin ajan. Kuorruta kakku palettiveistä apuna käyttäen kreemillä. Jähmetä kakku jääkaapissa ennen valuman laittamista. Säästä osa kreemistä pursotuksia varten.
- ½-1 rkl kermaa
- 10 Dumle-karkkia
Koristele kakku tekemällä pursotuksia jäljelle jääneellä kreemillä. Lisää muita koristeita mielesi mukaan.
0 kommenttia