Manteliunelmat

Unelmat (Drömmar) pukeutuvat mantelimekkoon ja kantavat mantelikruunua. Hieman hienosteleva ja kevytkenkäinen pikkuleipä iltapäiväteelle.

Annos:

35-50 pikkuleipää

Valmistus:

helppo

Sopii hyvin:

Iltapäiväteelle, lahjaksi

Reseptistä

Unelmat (Drömmar) ovat nopeita valmistaa ja maistuvat taivaallisille. Mantelinmaku sopii niihin kuin tiara prinsessan päähän. Mureat ja suussasulavat manteliunelmat sopivat rasiaan pakattuina myös lahjaksi.

Vinkit:

Hirvensarvisuolan sijasta voi käyttää leivinjauhetta, mutta se vaikuttaa hieman lopputulokseen: ulkonäköön ja mureuteen. Mantelin voi myös leipoa kokonaan pikkuleivän sisään, kruunun sijasta sydämeksi.

Katso myös Yksijyväunelmat.

 

Ainesosat ja valmistus

Taikina:

  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl hirvensarvisuolaa
  • kuorittuja manteleita

Vatkaa voi sokerin ja vanijasokerin kanssa. Lisää öljy. Sekoita keskenään mantelijauho, vehnäjauho ja hirvensarvisuola. Lisää jauhoseos voi-sokeriseokseen, sekoita hyvin.  Pyörittele taikinasta pieniä palloja. Laita jokaisen taikinapallon päälle manteli, upota sitä hieman taikinan sisälle, mutta varo painamasta palloa litteäksi. Paista pellillä 150 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä pellillä.