Nakkipiilot

Pizzataikinaan kääritty nakki chilikastikkeella.

Annos:

20 kpl

Valmistus:

helppo

Sopii hyvin:

ilta- tai välipalaksi, lastenjuhliin, evääksi

Reseptistä

Pizzataikina tekee nakkipiilosta hodarimaisen ja vähemmän rasvaisen. Chilikastike tai mausteinen ketsuppi antaa pikkuisen potkua. Kokemuksen perusteella maistuu lapsille, aikuisille ja teinityypeille.

Ainesosat ja valmistus

Pizzataikina:

  • 4 + 1 dl vehnäjauhoja
  • 2,5  tl kuivahiivaa
  • 0,5 – 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä

Muut:

  • 20  täyslihanakkia (suoraa)
  • mieto chilikastike/ -ketsuppi
  • (esim. sesamin siemeniä tai juustoraastetta)

Mittaa kulhoon 4 dl vehnäjauhoja, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää jauhojen joukkoon huoneenlämpöinen vesi ja oliiviöljy. Alusta taikinaa käsin, lisää jauhoja kun taikina tarttuu käsiin. Kun taikina on mukava pehmeä pallo, peitä se liinalla ja anna kohota 0,5 – 1 tunnin ajan.

Kun taikina on kohonnut, pyörittele sitä vielä kulhossa. Voit vielä lisätä taikinaan vehnäjauhoja, jos se tarttuu käsiin. Jaa taikina 20:een osaan ja pyörittele pötköiksi, litistä pötköjä hieman. Levitä pötköille ketsuppia. Leikkaa nakkien päihin ristikkäiset viillot. Kierrä taikinapötköt nakkien ympärille venyttämällä taikinaa. Voit ripotella  päälle juustoraastetta tai sesamin siemeniä, tai molempia. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuutin ajan