All in one -voisämpylät

Näissä sämpylöissä on mukana myös kinkku, juusto ja tomaatti, kaikki mitä välipalasämpylään tarvitaan.

Annos:

23-24 sämpylää

Valmistus:

10+10+30+10+45+20 minuuttia

Sopii hyvin:

Välipalaksi, iltateelle

Reseptistä

Idea näihin ruokaisiin All in one -sämpylöihin tuli Leonardo da Vinkin Mielettömän herkullisista voisämpylöistä. Voisämpylät ovat herkullisia sellaisinaan, ilman lisukkeita. All in one -sämpylöissä sen sijaan on mukana myös kinkku, juusto ja tomaatti, kaikki mitä välipala- tai iltapalasämpylään tarvitaan. Sämpylöiden ruokaisuutta ja ravitse-vuutta on lisätty vaihtamalla osa vehnäjauhoista kaurajauhoiksi. Voista ei ole tingitty.

Alla olevasta kommentista johtuen annos muokattiin alkuperäistä reseptiä isommaksi.

Sanottua:

“Hyvää. Teitkö sä näitä vain yhden pellillisen?”

 

Sämpylöitä leivottu mm. talviselle retkelle. Lisää retkestä blogissa:

Sunnuntairetki 

Ainesosat ja valmistus

Sämpylätaikina:

  • pussi (11g) kuivahiivaa
  • 6 dl vettä
  • 1,5 rkl sokeria
  • 1,5 tl suolaa
  • 4 ½ dl kaurajauhoja
  • 9 ½ dl vehnäjauhoja
  • 40 g voita
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 ½ dl kinkkusuikaleita
Liuota hiiva ja sokeri kädenlämpoiseen veteen, anna kuohahtaa. Seos kuohahtaa huoneenlämmössä noin kymmenessä minuutissa. Tällä välin ehdit silputa terävällä veitsellä kinkkusuikaleet pienemmäksi. Hiivaseoksen kuohahdettua lisää siihen suola. Lisää pienehkö määrä (noin 3 dl) jauhoja seokseen, sekoita voimakkaasti pieni hetki, noin 20-30 sekuntia. Lisää 9 dl jauhoja. Vaivaa taikinaa muutamia minuutteja.  Lisää pehmeä voi, sen jälkeen silputut kinkkusuikaleet ja juustoraaste. Lisää jauhoja (loput noin 2 dl) kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin puoli tuntia. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Muotoile ja lado pellille tai vuokaan (28x35cm)  23-24 sämpylää. Kohota huoneenlämmössä noin 45 minuuttia.
Sämpylöiden päälle:

  • noin 20-25 g sulaa voita
  • kirskikkatomaatteja
  •  1 dl juustoraastetta
Voitele kohonneet sämpylät sulatetulla voilla. Paina sämpylöiden keskelle halkaistu kirsikkatomaatti. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 210 asteessa noin 20 minuutin ajan.

Maista uunituoreena. Nauti myös jäähtyneenä, jos niitä on vielä jäljellä 🙂

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *