Vuohenjuustokriikunatortut
Annos:
30-40 torttua
Valmistus:
1 + 1½ tuntia
Sopii hyvin:
Glögin kanssa

Reseptistä
Vuohenjuustokriikunatortut tehdään rahkavoitaikinasta, omatekoisesta kriikunahillosta ja vuohenjuustosta. Juuston maku on voimakkaampi lämpimänä, mutta maistuu hyvin myös kylmänä.
Oksentavista otuksista, Johnny Englishistä, keittiöresilienssistä ja vuohenjuustokriikunatortuista kerrotaan enemmän blogissa:
.

Ainesosat ja valmistus
- 250 g voita
- 250g rahkaa
- 4 + ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kauli jauhotetulla alustalla taikinasta ohut levy. Taittele levy ensin kolmikerroksiseksi leveyssuunnassa (kuva alla) ja taita vielä kaksin kerroin pituunsuunnassa. Kauli taikina uudelleen ja toista taittelut. Mitä useammin taittelut ja kaulimiset toistaa, sen lehtevämpää taikinasta tulee. 3-4 kertaa riittää hyvin.
Ota ohueksi kaulitusta taikinasta muotilla, mukilla tai lasilla taikinaympyröitä. Kerää yli jääneet taikinapalat yhteen ja kauli uudelleen levyksi.
- pehmeätä vuohenjuustoa 100-120 g
- kriikunahilloa 3-4 dl
- perunajauhoja ½-1 rkl/1 dl hilloa
Voiteluun:
- 1 muna
Laita täytettä taikinaympyrän keskelle. Kostuta ympyrän reunat vedellä. Taita ympyrät puoliksi. Kiinnitä saumat huolella esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen. Voitele tortut munalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.








0 kommenttia