Vuohenjuustokriikunatortut

Rahkavoitaikinaan leivotut suolaisen makeat tortut käyvät mainiosti glögin kaveriksi. Vuohenjuuston sijaan voi käyttää myös valkohomejuustoa.

 

Annos:

30-40 torttua

Valmistus:

1 + 1½ tuntia

Sopii hyvin:

Glögin kanssa

Reseptistä

Leipomisessa ja elämässä ei kaikki aina mene niin kuin on suunnitellut. Tortuista voi tulla oksentavia Halloween-otuksia ja Salaisen palvelun agentilta voi loppua polttoaine kesken kiivaan takaa-ajon. Tilanteen pelastamiseen tarvittiin tällä kertaa  keittiöresilienssin lisäksi Leivotaan!-facebookryhmän tukea ja neuvoja.

Vuohenjuustokriikunatortut tehdään rahkavoitaikinasta, omatekoisesta kriikunahillosta ja vuohenjuustosta. Juuston maku on voimakkaampi lämpimänä, mutta maistuu hyvin myös kylmänä.

Oksentavista otuksista, Johnny Englishistä, keittiöresilienssistä ja vuohenjuustokriikunatortuista kerrotaan enemmän blogissa:

Oksentavat otukset ja kuinkas sitten kävikään

Vinkkejä:  Vuohenjuuston sijasta voi käyttää valkohomejuustoa, jota voi laittaa pienen palasen hillon keskelle. Hilloksi käy myös muut hieman hapokkaat, kirpeät hillot. Paistonkestävään hilloon tai marmeladiin ei tarvitse lisätä perunajuhoja. Torttujen määrään vaikuttaa muotin koko ja taikinalevyn paksuus.

.

Ainesosat ja valmistus

Rahkavoitaikina:

  • 250 g voita
  • 250g rahkaa
  • 4 + ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Pehmitä voi mikrossa, älä sulata. Sekoita rahka lusikalla voin kanssa tasaiseksi. Sekoita 4 dl vehnäjauhoja ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos rahkavoiseokseen ensin lusikalla sekoittaen. Kääntele taikinaa lopuksi kulhossa käsin. Lisäile loput ½ dl jauhoja tarpeen mukaan, kun taikina alkaa tarttua sormiin. Kun taikinasta on muodostunut yhtenäinen möykky, laita jääkaappiin lepäämään noin tunniksi.

Kauli jauhotetulla alustalla taikinasta ohut levy. Taittele levy ensin kolmikerroksiseksi leveyssuunnassa (kuva alla) ja taita vielä kaksin kerroin pituunsuunnassa. Kauli taikina uudelleen ja toista taittelut. Mitä useammin taittelut ja kaulimiset toistaa, sen lehtevämpää taikinasta tulee. 3-4 kertaa riittää hyvin.

Ota ohueksi kaulitusta taikinasta muotilla, mukilla tai lasilla taikinaympyröitä. Kerää yli jääneet taikinapalat yhteen ja kauli uudelleen levyksi.

Täyte:

  • pehmeätä vuohenjuustoa 100-120 g
  • kriikunahilloa 3-4 dl
  • perunajauhoja  ½-1 rkl/1 dl hilloa

Voiteluun:

  • 1 muna
Sekoita keskenään vuohenjuustoa, hilloa ja tarpeen mukaan perunajauhoja. Perunajauhon tarkoitus on lisätä omatekoisen hillon paistonkestävyyttä ja sitoa liian löysää hilloa.  Lisää siis perunajauhoa hillon löysyyden mukaan. Vaihtoehtoisesti voi käyttää paistonkestävää hilloa tai marmeladia, jolloin perunajauhoja ei tarvita. Valmiiksi viipaloitua pehmeää vuohenjuustoa menee kaksi viipaletta yhteen desilitraan hilloa.

Laita täytettä taikinaympyrän keskelle. Kostuta ympyrän reunat vedellä. Taita ympyrät puoliksi. Kiinnitä saumat huolella esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen. Voitele tortut munalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *